Alwéér verdwijnt een Van den Bossche uit 'Familie': "Tijd voor iets anders, maar wie weet kom ik ooit nog terug"

Nu verdwijnt ook Cathérine Kools uit 'Familie'

Familie
Cathérine Kools - die de laatste 5 jaar de rol van Leen Van den Bossche speelde - verdwijnt uit 'Familie'. Deze week heeft ze haar laatste opnames, maar ze zal nog tot januari 2018 op het scherm te zien zijn. "Ik kijk ernaar uit om weer verschillende personages te spelen."

"Natuurlijk is afscheid nemen altijd een beetje moeilijk, maar het opent ook nieuwe deuren", zegt Cathérine (36) over haar afscheid van de serie. "De afgelopen jaren bij 'Familie' waren erg fijn. Ik kijk er met plezier op terug. Ik acteer al twintig jaar en dat blijft toch één van de dingen die ik het liefste doe. Maar ik combineer deze job ook graag met andere projecten. Omdat 'Familie' de laatste jaren mijn hoofdbezigheid was, was er minder tijd voor mijn andere interesses. Die vuurtjes ga ik nu opnieuw aanwakkeren."

"Ik wil opnieuw castings doen, audities voor andere acteerprojecten. Daarnaast ga ik terug meer met koken bezig zijn. Ik heb jaren lessen gegeven vanuit Millefeuille, mijn kookproject rond gezonde voeding. Nu staan ze terug op de planning voor het komende jaar. Daarnaast staat er met Hummingbird, mijn zangproject, ook iets nieuws voor de deur. Ik spreek ook vaak reclamespots in, dus anders gezegd: er is meer dan genoeg te doen! (lacht)"

Familie

In 'Familieland' kan alles

"Als actrice concentreer je je doorgaans enkele maanden op één rol en dan is het tijd voor een volgend project. Het is eerder uitzonderlijk dat je langer aan één rol blijft hangen. Dat is vooral eigen aan soaps. Ik kijk ernaar uit om weer meer verschillende personages te spelen."

"Samen met de makers van 'Familie' hebben we een tijdje geleden beslist dat het tijd was voor meer afwisseling, zowel voor het personage Leen als voor mezelf. Dit leek ons een goed moment om mijn personage uit de reeks te laten verdwijnen. Het ideale moment, voor nu toch... Want in 'Familieland' weet je natuurlijk nooit (lacht)."

Op dit moment beleeft Leen een helse periode in een ontwenningskliniek, waar ze afkickt van een pillenverslaving. Ze worstelt bovendien met een verschrikkelijk geheim, want op het moment dat ze zwaar onder invloed van pillen was, pleegde ze vluchtmisdrijf na een ongeval met een bijna dodelijke afloop. De afloop van haar behandeling in het centrum De Reiger zal een verrassende wending krijgen. "Leen zal binnenkort moeilijke keuzes moeten maken en haar exit is het gevolg van een van die keuzes", klinkt het bij productiehuis TvBastards. "Deze week staat Cathérine Kools voor het laatst op de tv-set. Maar in de reeks zal ze tot januari 2018 te zien zijn."

Cathérine Kools raakte bij het brede publiek bekend als het liefje in de rubriek 'Vaneigens' in 'Man bijt hond'. Nadien dook ze in heel wat series en films op, zoals enkele seizoenen in 'Vermist'. In 'Familie' debuteerde ze in 2013.

Familie