Bianca en zoon Jitse in 'Blind gekocht'.
Volledig scherm
PREMIUM
Bianca en zoon Jitse in 'Blind gekocht'. © SBS

Alleenstaande mama met 170.000 euro zorgt voor ‘mission impossible’ in ‘Blind gekocht’: “Zo’n gekke dingen vraag ik toch écht niet?”

TVVoor alleenstaande mama Bianca (44) en haar zoon Jitse (18) dreigt ‘Blind Gekocht’ uit te draaien op een sisser. Hun zoektocht naar een pand - dat maximaal 170.000 euro mag kosten - doet zelfs vastgoedexperte Béa Vandendael op haar limieten botsen. “Ik ben al vijf jaar vruchteloos op zoek”, vertelt een wanhopige Bianca ons. “Ik vind werkelijk niets.” Ze vertelt over het onbegrip waar ze op stuit, de ingreep van Jani en haar moeilijke financiële situatie. “Blijven huren is geen optie: dat zou, met het oog op mijn pensioen, een té grote hap uit mijn budget zijn.”

56 reacties

 • Hilde Janssens

  1 maand geleden
  jurgen vergaelen: Dat is toch helemaal niet wat zij vraagt?! Gewoon een klein huisje met CV en tuintje voor haar en haar tienerzoon en dicht bij haar ouders die wat beginnen sukkelen. Ik ken Bianca niet persoonlijk maar hoe zij om haar zoon en ouders geeft is gewoon hartverwarmend. Ik vind haar uiterlijk heel mooi maar innerlijk nog veel meer. Ik wil dat meer mensen zijn zoals zij.
 • Hilde Janssens

  1 maand geleden
  Ik vind het ver gekomen dat we in 2022 alleenstaande mensen bashen, die met een budget van 170 000 'durven' klagen over een degelijke badkamer, CV, 1 à 2 slaapkamers en een klein tuintje. En neen, 80 tot 90 uur per week werken levert ons niks meer op, integendeel. Het levert enkel gezinnen en samenwonenden meer op. Sparen? We betalen evenveel als tweeverdieners en de belastingen liggen voor ons op 50%, dus 15% meer. Reken maar uit hoeveel we kunnen sparen en hoe we (niet) kunnen leven.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 maand geleden
  Al wat je huurt ben je kwijt. Kopen dus. Met 170.000 moet je toch ergens wel iets kunnen kopen. Het zal niet 100 % aan je wensen voldoen maar je bent tenminste eigenaar en de waarde van je eigendom neemt toe met de tijd. Bij huren is het net omgekeerd : door indexering betaal je elk jaar meer huur.
 • Berthie Gijsen

  1 maand geleden
  En die eisen die men oplegt aan de kopers van een bestaand huis wat al wat ouder is ,daar betaalt men nog eens het dubbele aan .Bedank regeringen voor de mensen in de armoede te duwen .
 • Domien Vanstreels

  1 maand geleden
  Ja vind huizen van 170000 euro in Limburg maar daar zijn 300000 renovatiekosten aan ...
 1. RECENSIE. ‘The Terminal List’: “Chris Pratt zonder pret is een tegenvaller”
  PREMIUM
  TV

  RECENSIE. ‘The Terminal List’: “Chris Pratt zonder pret is een tegenval­ler”

  Op het grote scherm schittert hij vooral in blockbusters voor het ganse gezin, maar op het kleine scherm vecht Chris Pratt dezer dagen een meer duister en psychologisch robbertje uit als een militair met een versnipperde psyche die z’n eigen complottheorieën gelooft en er niet voor terugdeinst om daar bloederig naar te handelen. Rechtsgezinde, conservatieve wapenpropaganda voor de één. Een met spanning en topcast volgestouwde actiethriller voor de ander. Is ‘The Terminal List’ op Prime Video het voordeel van uw streamingtwijfel waard? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.