Alex Callier heeft geen problemen met negatieve reacties: “Ik zou me zorgen maken als Patje het goed zou vinden”

Alex Callier in 'Vandaag'
VRT Alex Callier in 'Vandaag'
Maandagavond was Hooverphonic te gast in ‘Vandaag’ om er Eurosongnummer ‘Release me’ voor te stellen. Het gesprek ging al snel over de gemengde reacties op het nummer, dat ‘s ochtends op de wereld werd losgelaten. Alex Callier (47) liet het alvast niet aan z’n hart komen. 

“Eigenlijk zijn de reacties ontzettend lovend", reageerde Alex Callier aan tafel bij Danira Boukhriss. “Het is een verwrongen realiteit. Omdat iemand op een site iets schrijft, krijg je ‘er zijn gemengde reacties’. Maar als je op YouTube kijkt, dan zie je dat er 86% positieve reacties zijn. Als jij vroeger op je rapport 86% haalde, dan was je toch vree blij, niet?” 

“Laat ons eerlijk zijn, Patje Krimson heeft voorspeld dat we niet doorgaan naar de finale. Ik zou ontzettend geshockeerd zijn moest hij voorspellen dat we wel doorgaan”, laat Alex weten. “Dan zou ik me zorgen beginnen maken. Als hij het goed zou vinden." Presentatrice Danira zegt: “Hij zei: ‘Kies toch eens een nummer met ballen.’” Waarop Alex smalend reageert: “Amai, dus ‘She’s After My Piano’ was dan een nummer met ballen, of wat? Laat ons eerlijk zijn: honderd procent positieve reacties ga je nooit hebben." 

Ook gitarist Raymond Geerts haalt de schouders op bij zoveel commentaar: “We hebben van in het begin van onze carrière tegenkanting gehad. Ik ga geen namen noemen, maar vroeger werden we afgeschreven als een flauw afkooksel van Massive Attack en Portishead en een one-hit-wonder. We zijn nu 25 jaar verder en we staan er nog altijd.” 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ingmar De Backer

    Misschien een zeer mooi lied, maar niet voor het Eurosong fesival, naar mijn mening. Maar wie ben ik om daarover te oordelen...

  • Filip Desmedt

    Ik moet wel zeggen dat jullie uitleg van ik was aan het slapen en ik schoot wakker met deze melodie , eigenlijk heel veel weg heeft van het verhaal van "Sleepwalk" van Santo en Johnny .... Die hebben dat ook verteld bij de lancering van hun grote hit Sleepwalk .... Toch geen plagiaat zeker .....