Alex Agnew treedt op tegen malafide ticketverkopers

Alex Agnew
VRT Alex Agnew
Alex Agnew (46) is het slachtoffer geworden van malafide ticketverkopers die tickets voor zijn shows in het Sportpaleis aan woekerwinst doorverkopen. Daar wil de comedian nu actie tegen ondernemen.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 mei en op zaterdag 1 juni staat Alex Agnew met zijn nieuwe show ‘Be Careful What You Wish For’ in een uitverkocht Sportpaleis. Tickets voor de show worden echter aan woekerprijzen doorverkocht. Zo staan de shows momenteel bij Tele Ticket Service in de top 5 van evenementen met frauduleuze ticketdoorverkoop. Ook de theatertournee van Agnew lijdt aan hetzelfde probleem. 

“Het is helemaal fout dat woekerhandelaars de prijs om mijn show bij te wonen kunstmatig de hoogte injagen zonder enige toegevoegde waarde te leveren”, zegt een ontevreden Alex Agnew. “Het komt enkel mijzelf toe om de prijs van een toegangsticket te bepalen en ik wil mijn shows bewust laagdrempelig houden voor de mensen.”

“Het bedrijf Tele Ticket Service zet als officiële ticketverkoper zijn inspanningen verder om ticketdoorverkopers op de zwarte markt te ontmaskeren”, gaat Stefan Esselens, CEO van het ticketingbedrijf, verder. “Net als bij eerdere evenementen zullen we ook bij de shows van Alex Agnew enkele honderden fans aan de deuren van het Sportpaleis tegenhouden omdat zij in het bezit zijn van tickets die we ongeldig hebben gemaakt.” Agnew stelt wel gerust: “Mensen die vermoeden in het bezit te zijn van een duurder doorverkocht ticket roepen we op om toch naar het Sportpaleis te komen. Samen met Tele Ticket Service is een oplossing uitgewerkt, zodat ook deze mensen met zekerheid mijn show zullen kunnen bijwonen.”

Om de malafide ticketdoorverkopers de wind uit de zeilen te nemen, raadt Alex Agnew de mensen aan voor correcte data en ticketlinks enkel de informatie op zijn website www.alexagnew.be te volgen
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alan Janssen

  Kun je alleen voorkomen door het aanbod te verhogen of bijvoorbeeld door kaart op naam te verkopen (en te controleren). Anders heet dat inderdaad handel

 • Sandra Peeters

  Jan en Ramon, de intellectuele eigenaar kan zelf, uitgezonderd criminele, voorwaarden opleggen die hij/zij wil voor en na verkoop. Hij kan perfect zelf beslissen of een ticket illegaal is of niet. Zelfs gratis weggeven of niet komen opdagen zou kunnen gevolgen hebben. Probeer maar is een bepaald kledingmerk, lottoformulier, automerk... te verkopen, je zal onmiddelijk zien hoe 'vrij' de markt is, ze bepalen uw locatie, winkelinrichting, personeel, prijzen...

 • Marc De Vos

  Kan je hier wettelijk tegen optreden of is dit gewoon dit schrik hebben dat de zaal niet vol gaat zitten.

 • Jan Jets

  Het is de kleine man die hier iets aan verdient Ramon Simon, en daar wringt het schoentje. Je hebt trouwens volledig gelijk, dit is gewoon handel in goederen.

 • Ramon Simon

  Is toch vrij normaal, noemt men handel. Winkels kopen ook goederen om door te verkopen. Tussen boer en consument zit ook een hoop volk dat het meest eraan verdient. Het is natuurlijk vervelend dat mensen dit doen om geld te verdienen. Maar zoiets verbieden is vrijheid verbieden. Als ik iets koop mag ik ermee doen wat ik wil, gratis weggeven, stukslaan of verkopen aan de hoogste bieder.