Al 22 keer failliet en bekend bij het gerecht: zakenpartner van Tanja Dexters blijkt niet zuiver op de graat

Dieter Bacquaert
Eerder deze week kondigde Tanja Dexters opgetogen de opening van haar eigen brasserie-bar op de Groenplaats in Antwerpen. De Flamingo Bar zal de zaak - die op 21 september de deuren opent - heten, en ze ging daarvoor in zee met een zakenpartner. Al heeft ze daarbij een bedenkelijke keuze gemaakt.

"Ik probeer een uniek concept aan te bieden: vrouwvriendelijk en sexy, met een zomerse, internationale sfeer", verduidelijkte Tanja Dexters eerder deze week. "De Flamingo Bar zal een plek zijn waar mensen willen zien en gezien worden. Waar gezelligheid troef is. In het weekend zal de focus op livemuziek liggen, met vooral jazz, soul en commerciële muziek, af en toe komt een bekende zanger langs."

Wie haar zakenpartner is, wilde ze toen niet kwijt. "Hij wil anoniem blijven. Ik ben tenslotte het gezicht van de bar." De reden voor die anonimiteit zou wel eens met het verleden van de man in kwestie te maken kunnen hebben, want hij blijkt niet helemaal zuiver op de graat. Het zou gaan om Atila Usul, een zakenman die intussen erg bekend is bij het gerecht.

Witwaspraktijken

Zo werd de man begin vorig jaar nog opgepakt op verdenking van grootschalige witwaspraktijken. Hij zou honderdduizenden euro's versluisd hebben naar Turkije vanuit zijn verschillende vennootschappen en horecazaken. “In een van zijn horecazaken in het Waasland verdiende hij in twee maanden een miljoen euro. Er werd geen eurocent BTW, belastingen of RSZ betaald", meldt een bron in Het Nieuwsblad. Intussen heeft hij er al minstens 22 faillissementen opzitten en stond al een tijdje onder elektronisch toezicht met een enkelband.

En ook in het verkeer is Usul geen lieverdje: in 2012 dook hij op in het nieuws omdat hij voor de rechter moest verschijnen. Het was zijn 149e (!) verkeersovertreding, goed voor 55 rijverboden. Eerder deze week was trouwens hij opnieuw in de rechtbank te vinden voor het bedreigen van een andere horeca-uitbater.

Tanja Dexters was niet bereikbaar voor commentaar.

Atila Usul in een van zijn zaken.
Foto Geert De Rycke Atila Usul in een van zijn zaken.218 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Saskia Buyse

  1 miljoen euro in 2 maanden, dat is meer dan 16000 per dag. Hij mag mij ook even komen vertellen hoe ik dit kan verwezenlijken in mijn horecazaak ...

 • marina bril

  en als het niet loopt zoals het hoort, kan ze (verplicht) de mannen moeten verwennen zeker,

 • Jan Van Meerbeeck

  Zit er hier geen gedroomd onderwerp in voor een nieuwe pano-uitzending ? Een paar weken die man zijn achtergrond uitpluizen, de uitzending zorgvuldig plannen in volle verkiezingsstrijd en zo mogelijk achteloos verklaren dat hij misschien wel eens banden zou kunnen hebben met het NVA . Sensatie gegarandeerd !

 • EDDY VAN LANDEGHEM

  normale job zoeken? dan moet je wel op tijd opstaan en gaan werken he Ik zie die nog niet werken, behalve haar nagels lakken misschien?

 • Artur Adamek

  Geef hun kans aub!?