Advocaten R. Kelly eisen uitstel van rechtszaak omdat de rapper niet kan lezen

R. Kelly
REUTERS R. Kelly
R. Kelly (52) heeft zich niet goed kunnen voorbereiden op zijn rechtszaak, omdat hij leerproblemen heeft. De zanger, die wordt beschuldigd van seksueel misbruik, heeft hierdoor nooit kunnen lezen. Dat meldt TMZ op basis van juridische documenten.

Zijn advocaten dienden de documenten in bij de rechtbank omdat zij vinden dat de 52-jarige r&b-zanger door zijn leerproblemen niet de juiste stappen heeft kunnen ondernemen om zich goed te kunnen verdedigen. Kelly kreeg de aanklacht vorige maand onder zijn neus toen hij in de gevangenis zat vanwege een alimentatieschuld, maar kon dus niet lezen wat deze precies inhield. Zijn juristen hopen nu dat de rechtbank meer tijd geeft om een goede verdediging neer te zetten.

Kelly wordt ervan verdacht vier vrouwen, onder wie drie minderjarigen, in de jaren 1998 tot en met 2010 te hebben misbruikt. De zanger, die op borgtocht vrij is, moet zich op 7 mei weer melden in de rechtbank.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Vervaet

    Als hij niet kan lezen,hoe heeft hij dan zijn songteksten ingestudeerd?