Marco Borsato.
Volledig scherm
Marco Borsato. © Brunopress

Advocaat van vrouw die aangifte deed tegen Borsato: “Het gaat om erkenning, niet om geld”

ShowbizzAdvocaat Peter Plasman zegt dat het slachtoffer in de misbruikzaak tegen Marco Borsato (54) niet uit is op een schadeclaim, maar op “erkenning van het feit dat er dingen zijn gebeurd die niet hadden mogen gebeuren”. Plasman staat de nu 22-jarige vrouw en haar moeder bij, die maandag aangifte tegen de zanger hebben gedaan vanwege “onzedelijke betastingen”. Die zouden jarenlang hebben plaatsgevonden. Intussen laat het openbaar ministerie weten de aangifte voorrang te geven op andere zedenzaken.  

23 reacties

 • Leen Demeyer

  5 maanden geleden
  Leontien, heel veel sterkte. Dit had je niet mogen meemaken. Groetjes en een goed en rustig eindejaar voor jou.
 • Gert Destoop

  5 maanden geleden
  "het kapotmaken van iemand zijn reputatie. Waar ligt de grens ?" Als iemand die "grens" overschreden heeft, vorige week of 20 jaar geleden, dan is het zo gebeurd. Of het Bill Cosby is of wie dan ook. Gaat het om valselijke aangifte, dan moet die vrouw even hard gestraft worden, natuurlijk. Oh, well, we vertrouwen op het gerecht. (Or do we?)
 • Nic Willems

  5 maanden geleden
  Waar was de moeder in dit verhaal? Als mij zoiets als 15-jarige zou overkomen zijn, had ik dit meteen thuis opgebiecht en geen 7 jaar later. Zijt maar zeker dat dat geen twee keer zou gebeuren onder mijn ouders' ogen.
 • Leontien Vercammen

  5 maanden geleden
  Ik ben gechoqueerd door sommigen hun reactie. Mijn ouders hadden een gerenommeerde arts gevonden om mij als 16 jarige te laten behandelen, sommigen denken zonder penetratie geen aanranding, wel niet dus. Wat ik heb meegemaakt op zijn onderzoekstafel tekende mij voor het leven en niemand geloofde mij, nu nog steeds niet, de arts is middels overleden, en alles is verjaard. Dat deze discussie in de media gevoerd kan worden is top, in mijn tijd kon je enkel ondergaan en daarna wegrotten.
 • Ronny Van Loock

  5 maanden geleden
  Er gaat maar 1 partij tevreden zijn: de advocaten hun bankrekening zal sowieso ferm gespijsd worden … dus meneer der advocaat het draait WEL om geld hoe je het ook keert of draait