Adriaan Van den Hoof verdient niet het grote geld: “Ik kom rond, dat is alles”

Adriaan Van den Hoof
Joel Hoylaerts / Photonews Adriaan Van den Hoof
De start van de zomer betekent ook de start van een nieuw seizoen van ‘Switch’. De quiz wordt net als de voorbije jaren kundig voorgezeten door Adriaan Van den Hoof (46). Echt rijk wordt hij er echter niet van, vertelt hij in Humo.

In Duitsland wordt ook een versie van ‘Switch’ gemaakt, vertelt Van den Hoof in Humo. De presentator herinnert zich de ontmoeting met zijn Duitse evenknie nog goed. “Die Duitse presentator die hier was, de Guido, is hier toegekomen met de dikste Porsche die ik ooit heb gezien”, vertelt Van den Hoof. “Hij doet ook stand-up, maar hij speelt dertig voorstellingen per jaar. In stadia. Ik denk dat hij, door de Duitse ‘Switch’ te presenteren, meer poen zal scheppen dan ik in mijn hele leven heb verdiend. Dat is een andere wereld.”

“Op vakantie in Mexico was ik met een dude uit Amerika aan het babbelen. Hij vroeg wat ik deed. ‘Ik presenteer, ik draai plaatjes en ik acteer ook af en toe.’ Waarop hij: ‘Wat doe jij hier dan?’ Ik wist eerst niet waarover hij het had. ‘Wat doe jij in dit hotel, man? You must be loaded!’ (lacht) Tja, als ik in Engeland zou doen wat ik doe, dan was ik binnen voor het leven. Een grote misvatting van de Vlaming is: wie op tv komt, zal wel goed verdienen. Maar nee. Ik kom rond, dat is alles”, klinkt het nog.

Lees het hele artikel uit Humo hier.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Baroen

  Het is dan ook geen Europese topjob.

 • raf janssens

  Rondkomen is weinig zeggend. De koning van Saoedi Arabië komt ook rond. Een vakantiereisje naar Marokko kostte hem zo'n 100 miljoen dollar. Charles Michel zal binnenkort ook wel rondkomen met zijn 23.000 euro per maand. Toch een ander speelveld dan het maandloon waar ik mee moet rondkomen.

 • Marc Van Schil

  Rondkomen is meer afhankelijk van wat je uitgeeft dan van wat je verdient...

 • Erwin De Baetselier

  wie eenheidsworst produceert, verdient ook maar eenheidsworst te krijgen.