Adriaan kan Bassie niet bezoeken door coronavirus

ANP Kippa
Aad van Toor, beter bekend als acrobaat Adriaan, kan momenteel zijn broer Bas niet bezoeken. Aad woont in Spanje en kan op dit moment het land niet uit vanwege de coronacrisis. De noodtoestand is afgekondigd in het Zuiderse land en vliegtuigen uit Spanje mogen sinds zaterdag niet meer landen in Nederland.

"Net als iedereen in Spanje mag ook Adriaan momenteel zijn huis niet uit", laat hun woordvoerder weten. Zijn broer Bas (84), beter bekend als clown Bassie, woont in Vlaardingen. Bas worstelde de afgelopen jaren veel met zijn gezondheid en leidt sindsdien een redelijk geïsoleerd leven.

Broer Aad (77) komt normaliter eens in de paar weken naar Nederland, onder meer om Bas te zien. Maar dit kan nu even niet door de coronacrisis. Telefoneren is lastig; Aad hoort minder goed dan vroeger en Bas praat lastig door de tia (transient ischemic attack, een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen, nvdr.) die hem vorige jaar getroffen heeft.

Tentoonstelling

De twee broers kondigden vorige maand aan dat komende zomer in Museum Vlaardingen een grote tentoonstelling over hun werk en leven wordt geopend. De broers Van Toor braken door als het acrobatenduo The Crocksons, waarmee ze bijna 25 jaar over de hele wereld optraden. Eind jaren zeventig gingen ze verder als het duo Bassie & Adriaan en maakten twee decennia lang zeer geliefde kinderseries voor de TROS. Het tweetal is nog steeds mateloos populair onder jong en oud. Hun dagelijkse YouTube-kanaal trok de afgelopen week elke dag meer dan 150.000 kijkers.