Exclusief voor abonnees

Actrice Veerle Dejonghe is levenslang getraumatiseerd na seksueel geweld: “Ik kan amper nog mannen in mijn buurt verdragen”

Dieter Bacquaert
“Hij belt me nog regelmatig en haakt dan in. Of hij rijdt door mijn straat... Ik ben zó kwaad dat hij nog vrij rondloopt!” Actrice Veerle Dejonghe (47) werd vorig jaar aangerand, zo onthult ze. Door een bekende, die bij haar in de buurt woont. Nu de moord op Julie Van Espen haar trauma weer heeft bovengewoeld, doet Veerle haar aangrijpende verhaal.

Op Q2 kan u Veerle Dejonghe momenteel aan het werk zien in de hernemingen van ‘Matroesjka’s’. De brute manier waarop vrouwen in die serie worden behandeld, is voor Veerle helaas geen fictie meer. Zij werd - nota bene in haar eigen appartement - hardhandig aangerand door een oppervlakkige kennis.

Veerle vertelde eerder al openhartig over haar posttraumatisch stresssyndroom. Het gevolg van een aaneenschakeling van tegenslagen. Het ongeluk op de set van ‘Matroesjka’s’, waaraan ze een nek-, rug- en hersenletsel en epilepsie overhield en dat haar acteercarrière boycotte. De zelfmoord van haar vader, die haar in een depressie deed belanden. Daarbovenop kreeg ze baarmoederkanker en kostte een ziekenhuisbacterie haar net niet het leven. Dat ze vorig jaar ook het slachtoffer werd van seksueel geweld, daarover zweeg ze. Tot nu.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joel Ricour

  Dit zou absoluut niet mogen zijn!! Foei gerecht! Sterkte aan Veerle en andere mensen die in dergelijke situatie verkeren.

 • Thomas Van Der Linden

  Is erg maar stop aub om elke man over dezelfde kam te scheren. Dank u!

 • Nicolas Ivanov

  Vreselijk, veel sterkte, het komt allemaal wel goed.

 • Joan Lute

  Als ik dit lees krijg ik gewoon koude rillingen van walging over mij heen. Hoe slecht kun je als mens zijn dat je iemands leven totaal ruïneert omdat je ziekelijk hunkert naar macht over een weerloos persoon. Het wordt dan ook hoogdringend tijd dat justitie veel strenger optreedt tegen misbruik en misdrijf plegers in het algemeen want véél te vaak schenden ook rechters de rechten van slachtoffers door een te groot en misplaatste empathie tov de dader.

 • Marc Decoutere

  Ik ken de actrice in het echt niet , maar fictie en realiteit is echt wel anders. Matrouchkas is gespeeld door acteurs. En in het echt zijn dit gewone mensen die rechten hebben. Veerle speelt die rol perfect maar achter de schermen is zij een moeder met misschien meer waarden en normen dan vele. Erg wat ze heeft meegemaakt dat verdiend geen enkele vrouw!Behandel vrouwen met respect en je zult veel respect terug krijgen!