Actrice Marie Vinck biecht op: "Ik had vroeger wat last van kleptomanie"

Dieter Bacquaert
In de nieuwe misdaadreeks '13 geboden' gaat het personage van Marie Vinck op zoek naar een seriemoordenaar die het Oude Testament gebruikt om het verval van normen en waarden aan te klagen. Zelf is Vinck echter ook niet vrij van zonden, verklapt ze in HUMO.

"Vroeger had ik wat last van kleptomanie", vertelt de actrice. "Geen idee waar dat vandaan kwam. Misschien was het mijn eigen kleine rebellie tegen het systeem? Ik herinner me nog dat ik als 14-jarige puber betrapt werd door de security van Marks & Spencer. Daar stond ik dan, met een gestolen onderbroek in mijn handen. Mijn vader heeft daar bij de politie eens smakelijk om gelachen."

Ze stal echter niet zomaar van iedereen. "Maar ik stal alleen van multinationals, hè. Zo'n gigabedrijf zal zo'n vermiste onderbroek écht niet voelen in de jaarcijfers. En tegenwoordig betaal ik wel alles netjes aan de kassa."

Lees het hele interview deze week in HUMO. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  ..maar wie heeft daar op uw lijf geschreven ?!!! allee..die rol bij die bende van Rodenburghs

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Er zijn vele politiekers die kleptomaan zijn ! Sommigen kennen zelfs het verschil niet tussen goed en kwaad ... Niet echt om fier over ge zijn en het aan iedereen vertellen ?

 • jacques berben

  Iedereen wil van die dieven stelen, maar tegenwoordig is alles met de camera opgenomen.

 • james vroman

  van de multinationals stelen ? goede zaak !

 • dirk lathouwers

  Nu voor te lachen is dat niet, erg triestig wel.