Actrice Imanuelle Grives maandag voor Antwerpse rechter in verband met drugshandel op Tomorrowland

Imanuelle Grives
ANP Kippa Imanuelle Grives
Imanuelle Grives (34) moet komende maandag voor de rechter in Antwerpen verschijnen. Daar krijgt de Nederlandse actrice te horen of ze nog een maand langer in de cel blijft voor drugshandel op het festival Tomorrowland vorige maand. 

Op 21 juli werd actrice Imanuelle Grives op het festival Tomorrowland aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Op haar logeeradres werden nog meer drugs aangetroffen. Op 26 juli verlengde de raadkamer Grives’ hechtenis al met een maand “op verdenking van mededaderschap in de handel van verdovende middelen/psychotrope stoffen”. Volgens de actrice verkocht ze de drugs als voorbereiding op een nieuwe rol. Het OM noemde dat eerder al “een heel dubbel verhaal”. 

Mocht haar hechtenis maandag niet worden verlengd, dan kan de 34-jarige Rotterdamse onder elektronisch toezicht in België worden geplaatst of kunnen andere voorwaarden aan haar voorlopige vrijlating worden verbonden, zegt haar advocaat Koen Vaneecke. De raadkamer van de rechtbank in Antwerpen behandelt de zaak achter gesloten deuren. Het Openbaar Ministerie kan op dit moment nog niet zeggen hoe laat dat gebeurt. Vaneecke verwacht "absoluut" dat Grives de zitting bijwoont.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Albert Hessens

    Steek die maar voor lange tijd weg ... Geen genade. Dit is een ordinaire dealer

  • marco serfs

    Laat die nog maar een aantal maanden in de cel zitten.