Actrice Grives, die drugs wilde dealen op TML, vandaag voor raadkamer Antwerpen

Imanuelle Grives.
ANP Kippa Imanuelle Grives.
Actrice Imanuelle Grives hoort vanmiddag of ze langer in de cel moet blijven in verband met de vermeende drugshandel op Tomorrowland afgelopen weekend. De raadkamer van Antwerpen bepaalt straks achter gesloten deuren of de 34-jarige Rotterdamse aangehouden blijft.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Grives moet misschien langer in de cel blijven als het gerechtelijk onderzoek dat nodig acht, maar ze kan ook onder elektronisch toezicht worden geplaatst. Het besluit wordt naar verwachting in het begin van de middag bekend. De raadkamer begint om 09.30 uur, maar Grives' zaak is pas nummer 50 op de planning. 

De actrice mag zich laten vertegenwoordigen door haar advocaat Koen Vaneecke, maar die verwacht dat zijn cliënte zelf aanwezig zal zijn, zo zei hij tegen ANP. Na afloop zal de uitkomst ‘gecommuniceerd worden’.

Voorbereiding voor rol

De actrice, die voorlopig uit de serie ‘Spangas’ is geschreven, werd zondag aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol.

Justitie ziet in het verweer van Imanuelle Grives geen reden voor strafvermindering. “De zaak wordt getoetst en verder nagekeken, maar dat excuus is onmogelijk een verschoningsgrond voor het verhandelen van drugs. Op geen enkele manier, niet met de hoeveelheden die ze op zak had”, zei woordvoerder Stephanie Chomé van het parket van Antwerpen eerder deze week.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.