Actrice Grives, die drugs wilde dealen op TML, vandaag voor raadkamer Antwerpen

Imanuelle Grives.
ANP Kippa Imanuelle Grives.
Actrice Imanuelle Grives hoort vanmiddag of ze langer in de cel moet blijven in verband met de vermeende drugshandel op Tomorrowland afgelopen weekend. De raadkamer van Antwerpen bepaalt straks achter gesloten deuren of de 34-jarige Rotterdamse aangehouden blijft.

Grives moet misschien langer in de cel blijven als het gerechtelijk onderzoek dat nodig acht, maar ze kan ook onder elektronisch toezicht worden geplaatst. Het besluit wordt naar verwachting in het begin van de middag bekend. De raadkamer begint om 09.30 uur, maar Grives' zaak is pas nummer 50 op de planning. 

De actrice mag zich laten vertegenwoordigen door haar advocaat Koen Vaneecke, maar die verwacht dat zijn cliënte zelf aanwezig zal zijn, zo zei hij tegen ANP. Na afloop zal de uitkomst ‘gecommuniceerd worden’.

Voorbereiding voor rol

De actrice, die voorlopig uit de serie ‘Spangas’ is geschreven, werd zondag aangehouden met meer dan honderd xtc-, amfetamine- en MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine op zak. Ook op haar logeeradres werden drugs gevonden. Ze heeft verklaard dat ze drugs verkocht als voorbereiding op een nieuwe rol.

Justitie ziet in het verweer van Imanuelle Grives geen reden voor strafvermindering. “De zaak wordt getoetst en verder nagekeken, maar dat excuus is onmogelijk een verschoningsgrond voor het verhandelen van drugs. Op geen enkele manier, niet met de hoeveelheden die ze op zak had”, zei woordvoerder Stephanie Chomé van het parket van Antwerpen eerder deze week.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Rymen

  Leeft zich nu in voor een rol in een gevangenisfilm - The Great Escape?

 • peter destoop

  ze kon zich in haar rol ook hebben ingeleefd met .... snoepjes te verkopen. Dan hadden haar klanten er nog iets aan. Maar ja morgen zit ze terug lekker thuis "onder voorwaarden".

 • Ronny Martin

  ze heeft hier precies minder fans dan Guy...

 • Ronny Rutmans

  Een week zitten in België is al heel wat ! Die wordt vrijgelaten " onder voorwaarden " en zien we nooit meer terug hier !

 • Erika Kallens

  Dit is Belgie,dus......straks vrij.