Actrice die op TML werd opgepakt met drugs voorlopig uit tv-serie geschreven

ANP Kippa
Imanuelle Grives, de actrice die afgelopen weekend werd opgepakt op Tomorrowland nadat ze betrapt werd met drugs, is voorlopig werkloos. De makers van ‘Spangas’, de jeugdserie waar ze in meespeelt, hebben haar tijdelijk uit de reeks geschreven.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

100 xtc-pillen, 20 gram cocaïne, 11 gram ketamine, een hoeveelheid mdma dat het eigen gebruik overstijgt en wat marihuana. Daarmee werd de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (34), onder meer bekend van ’Flikken Maastricht’, betrapt op Tomorrowland. “Met zulke hoeveelheden kan het niet anders dan dat de verdachte de drugs wilde verkopen”, meende het parket, die de Nederlandse zondag arresteerde. In haar airbnb-appartement werden later nog meer drugs gevonden. “Daar werden nog cocaïne en verschillende soorten synthetische drugs aangetroffen”, bevestigde het parket. Ze blijft voorlopig aangehouden. 

Reden genoeg voor de makers van tv-reeks ‘Spangas’ om de actrice voorlopig uit de serie te halen. Ze kan voorlopig immers niet bij de opnames zijn, waardoor haar rol als gymlerares aangepast wordt. “Ze krijgt even een nieuwe verhaallijn”, klinkt het bij KRO-NCRV.

Volgens Grives zelf had ze de drugs bij zich omdat ze zich aan het voorbereiden was op een filmrol. Ze wou zich op Tomorrowland inleven in het leven als dealer. “Ze wilde ervaren hoe het in zijn werk gaat en welke spanning erbij komt kijken. Maar ze heeft er niks van gebakken en is betrapt. Ze beseft nu ook dat het een hele domme actie is geweest", aldus haar advocaat. In Nederland heeft niemand echter weet van een dergelijke filmrol. “We hebben veel productiebedrijven gebeld en niemand weet iets van een rol”, aldus Luuk Ikink, journalist bij RTL Boulevard.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joffrey Verbeeck

  "Voorlopig uit de reeks geschreven"? Terwijl de gewone man op staande voet ontslagen word als je met drugs gepakt word. D'r uit, en hopen dat er niet te veel afleveringen al klaarliggen voor uitzending, zou ik zeggen.

 • Marinka Dumon

  In het nieuws kregen we controles te zien (met drugshonden) bij de ingang van TML. Ik vraag me dan ook af hoe het komt dat er zoveel drugs kan worden binnengesmokkeld. Ook in reacties hier op HLN zie ik regelmatig de opmerking van mensen die op TML aanwezig waren en het met eigen ogen hebben gezien. Daar kan je toch alleen maar uit concluderen dat de controles falen ...

 • Nikolaas Bouman

  En dan ook nog in een kinderprogramma spelen. Wat een voorbeeld voor de jeugd. Opsluiten deze drugsdealer en wel meteen!

 • Barbara Schotte

  Ze speelt in een jeugdserie mee, waar jongeren opkijken naar de acteurs, die hebben daardoor een voorbeeldrol. Mooi voorbeeld voor die jongeren

 • Jos Nijs

  oei oei ze heeft spijt. Das toch gemakkelijk he: eerst dealen en als je gepakt wordt , nou, dan heb je spijt en beloof je dat je het nooit meer zal doen. probleem opgelost !