Acteur en regisseur Werther Vander Sarren (78) overleden

ghsyelinck
Acteur en regisseur Werther Vander Sarren - bekend als de champetter in ‘De paradijsvogels’ en van allerlei gastrollen in reeksen als ‘FC De Kampioenen’, ‘Spoed’, ‘Wittekerke’ en ‘Familie’ - is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden. Dat laat zijn familie weten in een verklaring.  

“Na een lange strijd heeft Werther Vander Sarren op 10 januari onze wereld verlaten”, schrijft de familie van het televisiegezicht in hun verklaring. “Werther werd omringd door zijn familie. De laatste paar maanden verbleef hij in Home St.-Franciscus te Kwaremont (een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Kluisbergen, red.) waar hij 26 jaar geleden zijn hart verloor aan de mooie omgeving.”

“Het was geen geheim dat Werther al enkele jaren sukkelde met zijn gezondheid”, klinkt het verder. “Door suikerziekte verloor hij zijn voet en daarmee zijn mobiliteit. Hij leed ook aan de ziekte van Alzheimer, waar hij het volgens zijn familie heel lastig mee had.”

‘Onmogelijke strijd’

“Papa heeft een onmogelijke strijd gestreden. We zijn blij dat papa hier in Kwaremont zijn plekje gevonden had om eeuwig te rusten. We zijn dan ook het rusthuis en al het personeel ontzettend dankbaar voor hun inzet om zijn laatste maanden zo comfortabel mogelijk te maken”, zegt zijn dochter Femke Vander Sarren (26).

Er wordt een rouwregister geopend bij Rouwcentrum Dhondt in Oudenaarde.
43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ben Mogal

  Heel veel sterkte aan de famulie en vrienden. Ik zal hem altijd herinneren als de champetter die het altijd met Bolle, Rietje en Lusse de stroper, het altijd aan de stok had, in De Paradijsvogels.

 • Diana Aerts

  Sterkte aan de familie en vrienden

 • Bart Vrancken

  Toch een opmerkelijk en door de film-op-rol onvergetelijk man. De gouwe ouwe garde van talent en zonder teveel ophef in 'de boekskes'. Daarboven mag het hem goed gaan !

 • Philippe Parmentier

  Sterkte aan iedereen die een plaats in het leven had van deze grote man.

 • Said Sabaouni

  Vroeger toen ik kind was we kijken naar VTM wie ben ik ook film van Gaston en Leo ik vind zeer leuk hij was goede acteur. Spijtig hij gestorven is en we zullen hem zeer missen. Inninge deelneming aan de familie en vrienden. Rust Zacht Wether Vander Sarren.