Achtste seizoen 'Game Of Thrones' "wordt uitgesteld"

Game of Thrones; seizoen 7. Op de foto: Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Kit Harington (Jon Snow).
Game of Thrones Game of Thrones; seizoen 7. Op de foto: Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) en Kit Harington (Jon Snow).
Slecht nieuws voor de fans van de fantasyreeks 'Game of Thrones'. De HBO-reeks zou niet in april van start gaan zoals gepland, maar zou nu eind mei beginnen. 

Normaal gezien verschijnt het nieuwe seizoen van Game Of Thrones ieder jaar in april. Maar de laatste twee seizoenen verlopen niet meer volgens dat stramien. Het zevende seizoen van de reeks verscheen in juli 2017 en voor het achtste is het nu wachten tot (eind) mei 2019. En dus niet tot april, zoals eerder aangekondigd.

Ten minste, dat zegt visual effects supervisor van de show Joe Bauer aan de Huffington Post. "Mijn agenda voor Game of Thrones is volgeboekt tot eind mei", vertelt Bauer aan de krant. Maar absoluut zeker weet de verantwoordelijke voor de visuele effecten het dus ook niet. Het feit of het achtste en laatste seizoen in april dan wel mei zou verschijnen is belangrijk voor de nominaties van de Emmy Awards. Als de reeks nog genomineerd zou willen worden voor de Emmy's van 2019, moet een groot deel van de afleveringen in mei worden uitgezonden. 

Eerder liet hoofdrolspeler Maisie Williams (Arya Stark in de reeks) verstaan dat de opnames zullen worden afgerond in december en dat de eerste aflevering gepland staat voor april. In totaal won 'Game of Thrones' 38 Emmy Awards. Met één beeldje meer dan comedyreeks 'Frasier' is 'Game of Thrones' daarmee alleen recordhouder.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Romana Crabbe

  Een groot deel al in mei ?k , khad gelezen dat het maar een aflevering of 6 was die wel langer zouden duren per afl

 • Marius Merchiers

  Jullie begrijpen niet hoeveel werk en tijd in game of thrones kruipt. Het is de allerduurste serie dat er is en designed speciale effecten, decors, kostuums nemen heel veel tijd in beslag en kan niet op 1 jaar tijd klaar zijn

 • Hendrik Weckseler

  Kijk er al naar uit jammer wel dat het stopt maar beter in schoonheid eindigen dan het maar eindeloos rekken tot het nergens meer op trekt

 • François Defosse

  Eigenlijk interesseert het mij niet meer, de tijd tussen de twee seizoenen is te lang om de plot te onthouden.

 • Andy De Schieter

  Azo, wordt dat nog uitgezonden ? Ik volg dat al niet meer naar seizoen 4. Het duurt allemaal veel te lang. Een seizoen is ook geen seizoen meer, dan stoppen ze al na een half seizoen en dan kan je weer 2 maanden wachten. Nee, laat maar.