Acteur Nasrdin Dchar in de visagie voor het nieuwe seizoen van Mocro Maffia.
Volledig scherm
PREMIUM
Acteur Nasrdin Dchar in de visagie voor het nieuwe seizoen van Mocro Maffia. © Marlies Wessels

Achter de schermen van het bikkelharde 'Mocro Maffia': "Met deze serie laten we een nachtmerrie zien”

TVZe zijn terug. De Paus, Potlood, Romano en Tatta, de hoofdpersonen in een gloednieuwe reeks van ‘Mocro Maffia’, bij ons te bekijken op Streamz. Het Algemeen Dagblad ging een dagje meekijken op de set. Acteurs Nasrdin Dchar (43) en Mandela Wee Wee (39) en regisseur Victor Ponten (40) vertellen honderduit over levensechte ‘verwondingen’, hectische opnames en berichtjes van hoopvolle jongeren. “Ze willen die wereld niet meer in, maar ze willen acteren.”

 1. Red Star Line: wanneer speelt welke cast en hoeveel kost het goedkoopste ticket? Alles wat je moet weten over de musical
  Musical

  Red Star Line: wanneer speelt welke cast en hoeveel kost het goedkoop­ste ticket? Alles wat je moet weten over de musical

  De grootste musical van ‘t land, en dus ook het grootste kluwen aan informatie. ‘Red Star Line’ wordt bijna dagelijks in het Studio 100 pop-up theater opgevoerd door 93 mensen, waarvan de hoofdcast afwisselt. Maar wanneer ziet u Jonas Van Geel met Ianthe Tavernier aan het werk, en wanneer duiken Jelle Cleymans en Lotte Stevens het podium op? Om te parkeren betaalt u 12 euro, maar hoe geraakt u daar? En op welke dagen betaalt u het minst voor een toegangsticket? Wij ontrafelden een schip aan informatie voor u.
 2. LIVE. JEZ!-feestweek wordt afgetrapt in Brugge met optredens van onder meer The Starlings, Coely én Dimitri Vegas & MATTN
  Play
  Muziek

  LIVE. JEZ!-feest­week wordt afgetrapt in Brugge met optredens van onder meer The Starlings, Coely én Dimitri Vegas & MATTN

  Eindelijk is het zover. De JEZ!-feestweek is gestart en dat wordt gevierd met een vijf dagen durend feest, boordevol optredens. Qmusic maakt de hele week live radio vanop het dek van de JEZ!-boot, die aanmeert in vijf steden. Als eerste aan de beurt: Brugge. De West-Vlaamse hoofdstad maakt zich klaar voor spetterende optredens van The Starlings, Coely, Henry PFR, Dimitri Vegas & MATTN én Team DAMP. Laat dat feestje maar beginnen! Kan je er helaas niet bij zijn? Geniet dan hier mee dankzij onze livestream.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.