Kandidaten wachten om hun ding te mogen doen voor de jury: sterven van de zenuwen in de foyer.
Volledig scherm
PREMIUM
Kandidaten wachten om hun ding te mogen doen voor de jury: sterven van de zenuwen in de foyer. © RV

Achter de schermen van ‘Belgium’s Got Talent': “Boos met microfoons gooien? Dat doet een Vlaming niet”

TVWat je nooit ziet op tv... Onze reporter Jeroen Vermeiren gluurt elke week achter de schermen van een ­­ tv-programma en onthult hoe het wordt gemaakt. Deze week: ‘Belgium’s Got Talent’. “Bij de inschrijvingen zitten heel straffe dingen, maar ook de meest onnozele acts. En dan heb je nog de grappenmakers die iemand anders inschrijven.”

 1. ‘Red Sandra’ ontroert bekend Vlaanderen
  Play
  Showbizz

  ‘Red Sandra’ ontroert bekend Vlaanderen

  Donderdagavond ging in Kinepolis Antwerpen ‘Red Sandra’ in première. Deze film, van Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert, vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart dat tien jaar geleden heel wat aandacht trok. William en Olga (Sven De Ridder en Darya Gantura) krijgen onverwacht de diagnose dat hun zesjarige dochtertje Sandra lijdt aan MLD, een zeldzame spierziekte. Ze heeft nog ongeveer een jaar te leven. William weigert de hoop op te geven en start een kruistocht tegen de farma-industrie. En dat verhaal kwam serieus binnen bij de aanwezige BV’s. Na afloop rolden er niet alleen tranen over hun wangen, maar heerste er ook veel boosheid. “Dit is de ergste nachtmerrie die je als ouder kan overkomen”, klonk het bij de aanwezigen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. ‘Un monde’ van Laura Wandel is Belgische inzending voor Oscars
  Play
  Oscars

  ‘Un monde’ van Brusselse regisseur Laura Wandel is Belgische inzending voor Oscars

  ‘Un monde’, de eerste langspeelfilm van de Brusselse regisseur Laura Wandel (37), is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. Dat heeft Wallonie Bruxelles Images donderdag bekendgemaakt. Als de film, die al verschillende keren in de prijzen viel, in februari op de shortlist terechtkomt, zal hij dus meedingen naar de Oscar voor Beste Internationale Film. De 94ste Oscarceremonie vindt plaats op 27 maart 2022.