89-jarige moeder van Michael Jackson verliest voogdij over jongste zoon Blanket

EPA
Michael Jackson’s moeder, de 89-jarige Katherine, is ‘te zwak’ om te blijven zorgen voor Blanket Jackson, de jongste zoon van de King of Pop. Het gevolg is pijnlijk: een rechter heeft beslist dat Katherine de voogdij meteen verliest. Blanket Jackson moet zijn koffers pakken en wordt ondergebracht bij zijn neef TJ Jackson.

De 17-jarige Blanket Jackson, die na pesterijen zijn naam liet veranderen naar Bigi Jackson, staat al onder de hoede van zijn grootmoeder sinds de King of Pop stierf in 2009. Door de beslissing van de rechter moet hij nu tijdelijk naar zijn neef TJ Jackson, die de voogdij krijgt tot blanket 18 wordt en hij op zijn eigen benen kan staan.

“TJ wordt al sinds de dood van Michael als een vaderfiguur aanzien door de kinderen. Hij stelt hun behoeften altijd en overal boven de zijne”, aldus een familielid. “De huidige situatie waar Blanket zich nu in bevindt werkt voor niemand meer. Ze moesten dus wel een andere regeling op poten zetten.”

Schuldig

Blanket zou zich dan ook schuldig hebben gevoeld. Het zou zo slecht gaan met de gezondheid van Katherine, dat Blanket voor haar moest zorgen, in plaats van andersom. “Ze is te zwak”, klinkt het. “Ze heeft niet meer voldoende energie om voor een opgroeiende tiener te zorgen.”

“Het is helaas niet eerlijk”, gaat het familielid verder. “Want Prince en Paris zijn er niet veel en ze vertrouwt eigenlijk op Blanket om haar te helpen. Maar het is niet zijn taak om die rol te vervullen, hij moet zich eerst zelf nog ontwikkelen.” 

Blanket Jackson.
Photo News Blanket Jackson.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.