Een blik op het stuk taart dat werd geveild voor 2.185 euro.
Volledig scherm
Een blik op het stuk taart dat werd geveild voor 2.185 euro. © GETTY/AFP - Fotomontage HLN

40 jaar oud stukje bruidstaart van prins Charles en Diana geveild voor 2.185 euro

RoyaltyEen stuk van de bruidstaart van de Britse prins Charles (72) en prinses Diana is van eigenaar gewisseld. De koper had er liefst 1.850 pond, zo’n 2.185 euro, voor over. Dat meldt de BBC.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Kroongetuigen reconstrueren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”
  PREMIUM
  Royalty

  Kroongetui­gen reconstrue­ren ‘huwelijk van de eeuw’ tussen Diana en Charles: “Twee dagen op voorhand wilde ze alles afblazen”

  Dag op dag 40 jaar geleden kwam de hele wereld even tot stilstand. Iedereen zat voor de buis voor het huwelijk van de Britse prins Charles en Diana, waar 750 miljoen kijkers in 74 landen naar zouden kijken. Maar hoe sprookjesachtig de bruiloft ook leek op televisie, in realiteit scheelde het niet veel of prins Charles had alleen voor het altaar gestaan. “Ik voel me als een lam voor de slacht. Ik weet het en kan er niets aan doen”, gaf Diana enkele uren voor ze haar jawoord gaf zélf nog toe. Een reconstructie van het ‘huwelijk van de eeuw’, verteld door zij die erbij waren.
 3. Waarom Harry zo wanhopig is om gehoord te worden: “Hij is bereid om alle ruiten in te slaan”
  PREMIUM
  Royalty

  Waarom Harry zo wanhopig is om gehoord te worden: “Hij is bereid om alle ruiten in te slaan”

  Hij stapte uit de Britse monarchie omdat hij het constante geroddel in de pers moe was. Maar sindsdien is prins Harry (36) alsnog niet uit de media weg te slaan, omdat hij zélf toenadering zoekt. Van schokkende interviews tot een alles onthullende biografie: het zijn stuk voor stuk toestanden waarmee hij de kloof tussen zijn familie en zichzelf alsmaar groter maakt. Wat drijft hem tot die uitersten, terwijl hij ook een rustig leventje in LA zou kunnen leiden? “Zijn hele leven al voelt hij zich onbelangrijk, en diep vanbinnen zint hij op wraak.”