Koning Filip wordt 24u per dag beschermd door bodyguards.
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Filip wordt 24u per dag beschermd door bodyguards. © Photo News

200 agenten beschermen Belgisch koningshuis tegen prijskaartje van 15 miljoen: “Prinses Elisabeth kan niet zomaar alleen op uitstap”

RoyaltyHet ziet eruit als een paleis, maar eigenlijk staat er in Laken een sterk beveiligd fort: maar liefst 200 federale agenten beschermen de Belgische koninklijke familie. Een imposant cijfer waar nog een imposanter prijskaartje aan hangt: zo’n 15,3 miljoen euro kost het ons per jaar. En tóch worden niet alle royals 24u per dag bewaakt. We vroegen expert communicatie en koningshuizen Jo De Poorter om duiding. “Als je onze vorst ergens tegenkomt, zie je éérst zijn beveiligingsagenten en dan pas de koning zelf.” 

41 reacties

 • Carla Van Geel

  1 week geleden
  Hoeveel miljoenen het koningshuis al bijgebracht heeft voor ons land met handelsmisssies enz. wordt nooit vermeld!
 • louis reinquin

  3 weken geleden
  Ons Koningshuis dat was een keuze. Daar komt ontzettend veel bij kijken en dat kost geld. O.a de bewaking. Is dat een noodzakelijkheid. Vast en zeker. Is dat te verantwoorden. Zonder enige twijfel.
 • dirk van bogaert

  3 weken geleden
  ik wil ook betaalde bescherming! artikel 1 uit de grondwet :alle belgen zijn gelijk voor de wet!
 • Rudi A

  3 weken geleden
  dat betalen ze toch zelf van hun vast inkomen !
 • Rudy Deglain

  3 weken geleden
  Waarover zit iedereen hier kritiek te geven? U als werknemer van 9 to 5 kost uw werkgever ook 5000euro/maand. Maar klagen en mensen beschuldigen dat ze het niet goed doen is makkelijk. Het zijn onze regeringen met aanhangsels die onze gelden verbrassen
 1. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.
 2. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 1. Voorlopig geen nieuw ‘Love Island’-seizoen in België: “Focus ligt op het vernieuwde ‘Temptation Island’”
  TV
  1

  Voorlopig geen nieuw ‘Love Is­land’-sei­zoen in België: “Focus ligt op het vernieuwde ‘Temptation Island’”

  Slecht nieuws voor de Belgische fans van ‘Love Island’. Voorlopig heeft SBS geen plannen om een nieuwe co-productie op poten te zetten met Nederland. Dat nieuws wordt bevestigd door presentator Viktor Verhulst en de zender. Al blijft de deur wel op een kier staan. “Deze zomer is er geen nieuw seizoen, maar dat betekent niet automatisch dat we er voorgoed mee stoppen.”