15 jaar na de realityreeks op tv: zo leven de Planckaerts nu

VTM
Uit het oog betekent niet uit het hart. Zeker niet nu Eddy Planckaert gisteren zijn zestigste verjaardag vierde én het exact 15 jaar geleden is dat hun populaire realityreeks 'De Planckaerts' voor het eerst werd uitgezonden. De ideale gelegenheid om na te gaan hoe het vandaag met de familie gaat. Het leven zoals je het niet meer ziet op tv: de Planckaerts.

Even terugspoelen: in 'De Planckaerts' kreeg de kijker twaalf seizoenen lang het wel en wee van de familie Planckaert te zien. De soap ging van start bij het faillissement van het bedrijf van Eddy en zijn vrouw Christa, waarop zij een meer sobere levensstijl opzochten te midden van de Ardense bossen. Het gezin vond onderkomen op 'hun' Planckaert-berg te Lesterny, in de provincie Luxemburg. 

Ze openden er na maanden renoveren de deuren van hun eigen chambre d'hôtes, om geld te verdienen. Al benadrukte de familie dat ze toch vooral "leefden van de liefde". Die was er alvast in overvloed: de kijkers kregen week na week te zien hoe Eddy en Christa, zoon Francesco en zijn vriendin Magali, dochter Stephanie en wederhelft Christopher, en Junior Planckaert elkaar door dik en dun steunden. 

Lees verder onder de foto

De Planckaerts aan het begin van de realityreeks. Het programma haalde meteen erg hoge kijkcijfers.
VTM De Planckaerts aan het begin van de realityreeks. Het programma haalde meteen erg hoge kijkcijfers.

Hoe zit dat vandaag? 

Anno 2018 is dat niet anders, zo vertelt Stephanie ons. "We werken allemaal nog samen, en wonen en leven nog altijd zeer dicht bij elkaar. We zien elkaar iedere dag. Ik mag dus voor heel de familie spreken als ik zeg dat het heel goed gaat met ons", lacht ze. Intussen zijn de meeste leden van de familie wel vertrokken van hun berg. "Enkel mijn ouders en Junior wonen daar nog. Francesco en ik zijn een aantal jaren geleden met onze gezinnen verhuisd naar een nabijgelegen dorpje", legt Stephanie uit. "Daar runnen we nu een tweede chambres d'hôtes, en hebben we chalets die je kan boeken als vakantiewoningen. In capaciteit zijn we zowat verdubbeld. En er staan later dit jaar nog veel meer grootse plannen op til voor onze zaak". 

Het zijn de vrouwen van de familie die de verblijven runnen. Ondertussen besturen de mannen hun eigen bedrijf in bouwen en verbouwingen. "Ja, iedereen heeft zijn handen meer dan vol", lacht Stephanie. "We zijn dan ook allemaal groot geworden. We zijn altijd blijven groeien en vooruitgaan. De reeks op tv is begonnen toen ik twaalf jaar oud was. Ik ging nog naar school, dus mijn leven van nu kan je niet vergelijken met dat van toen. Intussen zijn we allemaal volwassen". 

Lees verder onder de foto

De Planckaerts zijn vandaag de dag allemaal volwassen.
Facebook @tenhuizeplanckaerts De Planckaerts zijn vandaag de dag allemaal volwassen.

Zes kleinkinderen

Ook de kleinkinderen worden steeds groter. Stephanie was tienermama ten tijde van de reeks, en intussen hebben zij en Christopher drie kinderen: Iluna (13), Mageno (10) en Elara (3). Ook haar broer Francesco en Magali kregen er drie: Devon (12), Noa (10) en Yukka (8). "De kinderen groeien allemaal samen op, dus er is altijd veel leven in de brouwerij. Het zijn neefjes en nichtjes, maar in realiteit zijn ze eerder als broers en zussen. Ze zitten ook allemaal samen op school. Buiten de oudste dan, want zij zit al in het middelbaar", klinkt het. "En ze hangen ook enorm aan hun grootouders, want ze zien Eddy en Christa natuurlijk zeer vaak. Iedereen kan bij iedereen terecht. Dat is bij ons vanzelfsprekend."

Lees verder onder de foto's

Het gezin van Stephanie en Christopher.
Instagram @stephanieplanckaert Het gezin van Stephanie en Christopher.
Francesco en Magali Planckaert en hun kinderen in 2014.
Kristof Ghyselinck Francesco en Magali Planckaert en hun kinderen in 2014.

Nieuwe vriendin voor Junior

En dan was er nog Junior Planckaert, de jongste zoon van Eddy en Christa. Hij viel op in de reeks omdat hij meer niet naar school leek te gaan dan wel. Junior was de afgelopen zeven jaar samen met Shirley, maar die relatie is intussen op de klippen gelopen. "Ze zijn bijna een jaar geleden uit elkaar gegaan", legt Stephanie uit. "Maar Junior heeft intussen een nieuwe vriendin. Hij heeft nog heel veel vrijheid en heeft nog geen kinderen. Met zijn nieuwe vriendin gaat het allemaal zeer snel, dus dat ziet er veelbelovend uit. Zolang Junior gelukkig is, zijn wij dat ook".

Lees verder onder de foto

Junior Planckaert en zijn vriendin Shirley. Intussen heeft hij een nieuwe liefde.
Instagram Junior Planckaert en zijn vriendin Shirley. Intussen heeft hij een nieuwe liefde.

Nog eens op tv? 

Wat zouden de Planckaerts trouwens zeggen moest VTM hen opbellen voor een nieuwe reeks op tv? "Goeie vraag", aldus Stephanie. "Daar zou een lange familieraad aan de pas komen, denk ik. We zitten met alle kinderen, die ook allemaal een eigen mening hebben. En zo'n reeks heeft natuurlijk een grote impact op je leven. Al mijn tienerjaren zijn op tv gepasseerd, en als ik naar Vlaanderen ga zijn er nog altijd mensen die me herkennen en aanspreken. Over een nieuwe reeks zou dus eerst eens serieus gebabbeld moeten worden."

En wat nu met die 60ste verjaardag van Eddy? "We zetten geen groot feest op poten, want daar houdt papa toch niet van", lacht Stephanie. "En we hebben gasten, want de chambres d'hôtes is open. Sommigen gasten hebben wel iets in elkaar gestoken voor de jarige. En wij vieren zondag met de familie gezellig 'in het klein'."
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kirsten Dumonier

  Eddy en zijn levensvisie heeft mij altijd wat geïnspireerd. Ik woon intussen ook in de Ardennen en ben uit de rat-race gestapt. Nog geen dag spijt.

 • jan kop

  vind ze ook leuk,maar bij ons bezoek bij hun was eddy oververmoeid,begroette de mensen niet echt(jammer voor zijn grootste fan mijn schoonvader)en bij opnieuw reserveren bij hun 3 x gecontacteerd maar lukte nt meer om daar te logeren,..denk dat ze een luxe probleem hebben van een veel te goed lopende zaak.

 • Hilde Eykens

  Een mooie familie, en een dikke proficiat aan de jarige.

 • Luc Grimmonprez

  Gelukkige Verjaardag aan onze vriend Eddy !!! Tram zes staat aan de deur !! We gaan er tot tweemaal per jaar en hebben ons nog geen minuut verveeld, fijne Familie !! en altijd met de glimlach, we kijken er naar uit om volgend jaar de nieuwe zaak te testen, het zijn wel heel mooie kamers en aan parket ontbreekt het zeker niet ,

 • Nicole De Maeyer

  Gelukkige verjaardag Eddy en doe zo voort. Jullie zijn een prachtige familie.