De Marokkaanse koning Mohammed VI.
Volledig scherm
PREMIUM
De Marokkaanse koning Mohammed VI. © AFP

12 paleizen, 600 wagens en 1.100 bedienden: de immense rijkdom van koning Mohammed VI van Marokko

RoyaltyHet gaat niet goed met de coronacijfers in Marokko. Hoewel er in het hele land nog beperkende maatregelen van kracht zijn, woedt er een tweede golf die het aantal besmettingen weer de hoogte in jaagt. Toch blijven duizenden Marokkanen deze zomer naar hun moederland afreizen, met dank aan hun koning Mohammed VI (57) en de spotgoedkope tickets van zijn vliegmaatschappij Royal Air Maroc. Maar wie is die koning nu eigenlijk en wat heeft hij dan nog allemaal in zijn bezit? Een portret van de man van vijf miljard, omringd door de meest exclusieve paleizen, wagens, jachten én horloges van het gehele Afrikaanse continent.

60 reacties

 • lucien lemahieu

  1 maand geleden
  daar is hij toch koning voor
 • joanna van den bergh

  2 maanden geleden
  Een land moet gerund worden zoals een huishouden, zorgen dat uw kinderen het goed hebben, of zelfs nog beter, een koning die zoveel bezittingen heeft,terwijl er in zijn land nog vele in armoede leven is de naam koning niet waardig
 • Lieve Van Tallo

  2 maanden geleden
  Hij doet veel meer voor zijn volk dan welke royalty ook. Kunnen we van de onze niet zeggen. armoede heb je hier ook!
 • Gerard Braeckmans

  2 maanden geleden
  Hij heeft er hard voor gewerkt.
 • Rudy Noppe

  2 maanden geleden
  Het geld blijft binnenstromen daar…
 1. Tweede golf teistert Marokko, maar dat houdt Belgische Marokkanen niet tegen: “Mijn vrouw heeft haar ouders al twee jaar niet meer gezien”
  PREMIUM

  Tweede golf teistert Marokko, maar dat houdt Belgische Marokkanen niet tegen: “Mijn vrouw heeft haar ouders al twee jaar niet meer gezien”

  Marokko beleeft momenteel zijn tweede coronagolf, ook al kleurt het land minder rood dan bijvoorbeeld Spanje. Er is in heel Marokko een avondklok van 21 tot 5 uur van kracht en verplaatsingen tussen steden zijn verboden. Dat schrikt duizenden Belgo-Marokkanen niet af om deze zomer toch naar hun moederland af te reizen. En daar zit de Marokkaanse koning voor iets tussen. “Alle promo’s zijn uitverkocht.”
 2. Waar is prinses Lalla Khadija? Na zijn vrouw nu ook 14-jarige dochter van Marokkaanse koning spoorloos
  PREMIUM
  Royalty

  Waar is prinses Lalla Khadija? Na zijn vrouw nu ook 14-jarige dochter van Marokkaan­se koning spoorloos

  Waar is de dochter van de Marokkaanse koning? Volgens verschillende media krijgt Mohammed VI (57) de laatste dagen heel wat lastige vragen te verwerken. De 14-jarige prinses Lalla Khadija zou intussen al anderhalf jaar ‘spoorloos’ zijn, en het is - zoals geweten - niet de eerste keer dat er een royal aan het hof verdwijnt. Eerst was het prinses Lalla Salma (43), de vrouw van de koning en de moeder van Lalla Khadija, die bijna twee jaar lang van de radar verdween. Wat is er gaande in de paleizen van Marokko?