De Marokkaanse koning Mohammed VI.
Volledig scherm
PREMIUM
De Marokkaanse koning Mohammed VI. © AFP/Perini Navi/MAG Archive/Royal Mansour - Fotomontage HLN

12 paleizen, 600 luxewagens en 1.100 bedienden: de immense rijkdom van de royals in Marokko

RoyaltyDe Marokkaanse koning Mohammed VI (58) heeft een goede beurt gemaakt. Deze week maakte hij bekend dat hij liefst 3 miljard dirham (ruim 280 miljoen euro) in de Marokkaanse economie pompt nu een ernstige droogte het land teistert. Het geld is afkomstig uit een koninklijk fonds, al heeft de koning met zijn persoonlijk fortuin van 7,2 miljard euro natuurlijk geld genoeg om te spenderen. Zo heeft hij liefst 12 paleizen in binnen- en buitenland, staan er meer dan 600 luxewagens op zijn naam en draagt hij de meest exclusieve horloges van het gehele Afrikaanse continent.

 1. Paleis met 1.788 kamers, 7.000 luxewagens en een harem seksslavinnen: de immense rijkdom van de royals in Brunei
  PREMIUM
  Royalty

  Paleis met 1.788 kamers, 7.000 luxewagens en een harem seksslavin­nen: de immense rijkdom van de royals in Brunei

  Groot feest in Brunei, waar de dochter van sultan Hassanal Bolkiah (75) haar jawoord gaf tijdens een uiterst extravagante bruiloft. De koninklijke familie spaarde kosten noch moeite, al viel dat met een fortuin van bijna 18 miljard euro natuurlijk te verwachten. Zo woont de sultan in het grootste paleis ter wereld, staan er 20 privéjets en 7.000 luxewagens in zijn garage en liet hij al zijn interieurs bekleden met puur goud. Om nog maar te zwijgen van zijn broer prins Jefri (67), die tot wel 700.000 euro per dag uitgaf en borstvergrotingen uitdeelde aan zijn 40 seksslavinnen.
 2. Jan Kooijman en Elodie Gabias acteren in nieuwe Streamz-reeks 'Onderhuids'
  Play
  Showbits

  Jan Kooijman en Elodie Gabias acteren in nieuwe Streamz-reeks 'Onderhuids'

  Binnenkort kijk je op Streamz naar de nieuwe fictiereeks ‘Onderhuids’. Volgens de acteurs zelf een ‘dramedie’ over het doen en laten van een groep plastische chirurgen. Naast een ervaren hoofdcast (met Jan Kooijman en Idalie Samad), zien we ook enkele nieuwe onervaren acteurs, zoals socialmediafenomeen Elodie Gabias. “Nog elke dag vraag ik me af wat ik op deze set doe”, verklapt ze aan Showbits-reporter Senne.