12.495 acties en 17.286.122 euro: Warmste Week van Music For Life breekt alle records

Eva, Otto-Jan en Michèle zorgden voor een onvergetelijke Warmste Week.
VRT Eva, Otto-Jan en Michèle zorgden voor een onvergetelijke Warmste Week.
De Warmste Week van radiozender Studio Brussel heeft dit jaar 17.286.122 euro opgeleverd. Na de 10.846.566 euro van vorig jaar alweer een nieuw record. 

Na vier jaar Warmste Week in De Schorre in Boom verhuisde het Music for Life-gebeuren vorig jaar naar het provinciaal domein van Puyenbroeck. Dit jaar zakten opnieuw duizenden bezoekers af naar de tijdelijke slaapplek van Otto-Jan Ham, Michèle Cuvelier en Eva De Roo. “Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe pakkend en intens de verhalen zijn die we deze Warmste Week elke dag opnieuw gehoord hebben. De veerkracht en weerbaarheid van jong en oud die zich inzetten voor anderen is ontroerend om te zien. Het was echt ongelofelijk en indrukwekkend. Dit overstijgt gewoon alles”, vertellen de radio-dj’s. 

De Warmste Week bleek één langgerekt hoogtepunt van warme verhalen en acties. In totaal werden 12.495 acties georganiseerd, een ongezien record, voor 1.986 vzw’s. Zowel bekend als onbekend Vlaanderen liet meermaals haar hart zien. 48.852 mensen liepen de longen uit hun lijf op de Warmathon. Omgerekend liepen ze samen 8 keer rond de aarde voor een opbrengst van 676.608 euro. En wie cadeautjes inpakte, deed dat met het warmste inpakpapier dat ontwerpen werd door cartoonist Jeroom. Die actie alleen al leverde 153.000 euro op.

De duizenden actievoerders die geld inzamelden en op de Warmathon liepen voor een zelfgekozen goed doel brachten samen 17.286.122 euro op. Nog nooit werden er meer goede doelen geholpen door de Warmste Week en nog nooit was de inzet van Vlaanderen voor deze vzw’s zo massaal. De komende weken betaalt de Koning Boudewijnstichting al het ingezamelde geld uit aan de verschillende goede doelen. 

StuBru-presentatoren Michèle Cuvelier, Eva De Roo en Otto-Jan Ham kregen een week lang duizenden mensen over de vloer om een plaatje aan te vragen of om de opbrengst van hun actie te schenken. En je kon er genieten van de meest waanzinnige live-optredens van een pak artiesten zoals onder andere Bazart, The Kooks, Hooverphonic, Years & Years, Christine and the Queens en Jungle. Ook de schattige mini-André Hazes uit ‘The Voice Kids’ maakte even zijn opwachting. 

Vandaag stond een hele dag in het teken van ‘De Warmste Radio’, een gezamenlijke uitzending van Studio Brussel, Radio 1, Radio 2 en MNM. De slotshow werd ingeleid door Karl Vannieuwkerke die ‘De Warmste Show’, waarin terug werd geblikt op de vele warme acties, presenteerde. Onder andere Dieter Coppens en Kevin van ‘Down the Snow’, Ketnet-wrapper Sander Gillis, Cath Luyten en nieuwsanker Goedele Wachters schoven bij hem aan tafel. Die laatste wist het ongelofelijke succes van de Warmste Week te verklaren. “Wij zijn vatbaar voor collectieve warmte", aldus Goedele. 

Volgend jaar organiseert de VRT de zevende editie van De Warmste Week van 18 tot en met 24 december 2019.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Chris Devlaeminck

  En nu eens een volledig doorzichtig overzicht van wat er allemaal met die centen gebeurd.

 • LUC VAN DER VEKEN

  Mooi resultaat, ja, hier zijn verenigingen die zich inzetten voor 500 of 1000€ en in Zuid Afrika heeft er een vice minister staan zwaaien met een cheque van om en bij de 50.000.000euro van en ons belastingsgeld! Nietwaar Mr. De Croo? En dan te weten dat er in Brussel mensen slapen op een karton onder den blote hemel. Proficiat aan de vrijwilligers die de moed hebben om geld in te zamelen.

 • JACQUES ROELS

  Zeer mooi resultaat en hopelijk komt het terecht waar nodig maar een vraag ? Hoeveel heeft mr Decroo bijgedragen of zijn de euro's op nadat hij 55 miljoen in Jemen en 44 miljoen in zuid Afrika van ons geld heeft weggegeven

 • JURGEN DEPAUW

  Super,wat een prestatie!

 • didier de coster

  tot op den euro zouden ze alles moeten vrijgeven waar het geld naartoe gaat , tot op den euro beste mensen , maar dit zal niet gebeuren daarom steun ik niet