11,8 miljoen euro winst: André Rieu verdient meer dan ooit met zijn muziek

ANP Kippa
Het gaat duidelijk goed met de carrière van André Rieu (70). De Nederlandse violist heeft over het afgelopen jaar een nettowinst geboekt van ruim 11,8 miljoen euro. Dat blijkt uit de openbare jaarrekeningen van het bedrijf van Rieu, die Het Financieele Dagblad opvroeg bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.

Hoewel de violist in 2017 nog een nettowinst van 7,2 miljoen euro wist te verzilveren, is dat intussen opgelopen tot ruim 11,8 miljoen euro. André gaat er dan ook op alle vlakken op vooruit: de opbrengsten die uit concerten voortkomen stegen met bijna 4 miljoen naar een totaal van 16,7 miljoen. Ook in het buitenland scoort de Nederlander met zijn muziek: dankzij een tour door Amerika en verschillende optredens in Mexico en Chili zag Rieu zijn buitenlandse concertinkomsten stijgen van 8,5 miljoen euro naar 14,9 miljoen euro. 

André wordt inmiddels al jaren als één van de meest succesvolle artiesten ter wereld beschouwd. Doorheen zijn carrière verdiende André al meer dan 493 miljoen euro. Hij doet beter dan veel wereldsterren, vooral dankzij de uitzonderlijke successen van zijn tournees. Tijdens de afgelopen zomer stond André wereldwijd op de tweede plaats in een ‘Billboard’-rangschikking van artiesten die het meest verdienen aan hun tournee. Hij moest enkel Ed Sheeran voor laten gaan. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toran Korshnah

  Zijn optreden met David Hasselhoff was dramatisch, maar voor de rest echt top. Door hem luisteren veel mensen naar klassieke muziek en dat is zeer positief.

 • Michael Portael

  Iemand die dit vreselijke muziek vind,kent duidelijk niks van muziek en optredens.Dit is steeds live integendeel van wat de huidige ,,artiesten,, brengen

 • Patrick Somers

  Als je in Maastricht tijdens zijn concerten bent geweest kun je alleen maar zeggen dat het een successtory is. Ongelofelijke ambiance daar en blije mensen in deze donkere tijden

 • Frederik Vanduffel

  Vreselijke muziek!

 • emiel van mol

  Hij verdient het dubbel en dik, want hij bezorgt ook veel mensen werk. Dat kunnen andere grootverdieners niet zeggen.