Exclusief voor abonnees

1 optreden uitgesteld, 844 mensen zonder werk: zij verdienen allemaal geen cent als Bart Peeters geen concerten mag geven

Bart Peeters in november 2019, tijdens een van z'n shows in de Lotto Arena.
Photo News Bart Peeters in november 2019, tijdens een van z'n shows in de Lotto Arena.
Met handen en voeten probeert de evenementensector duidelijk te maken dat er een bloedbad dreigt als er niet snel steun en wat perspectief komt om ook in coronatijden nog concerten te organiseren. De keten is lang en broos, zo illustreert één optreden van Bart Peeters, met 15 uitverkochte Lotto Arena’s en nog 10 concerten op de agenda één van de populairste artiesten in Vlaanderen. Als hij niet kan zingen, dan verliezen 844 mensen hun bezigheden. Hoe lang hebben zij nog brood voor morgenvroeg?

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • dirk claeys

  Dat weet je , optredens en amusement vandaag met corona overbodig, tijdig ander werk zoeken! Kan nog Een a drie jaar duren!

 • Emi Hergersberg

  Herscholing is nu de enige uitweg voor al wie wil werken : alle werk moet gedaan worden en veel openstaande betrekkingen worden niet ingevuld.

 • serge vierendeels

  Sorry mensen maar het gaat hier niet om Bart Peeters, maar om alle mensen die hun brood verdienen in deze sector. Van truckchauffeur tot decorbouwer, van licht to geluidsspecialist. Dit is een sector van 80.000 werkenden

 • Romana Crabbe

  Moet toch kunnen (wel veilig )

 • Dick De Zeure

  En dit gaat dan nog maar over Bart Peeters, wat moet het dan wel niet zijn als een echte superster zoals bvb Bruce Springsteen geen optredens mag geven.