Het logo van het solidariteitsfonds Live2020
Volledig scherm
Het logo van het solidariteitsfonds Live2020 © RV

1.098.937,02 euro steun: solidariteitsfonds LIVE2020 blikt terug

MuziekTwee jaar geleden werd LIVE2020 opgericht, een solidariteitsfonds voor en door de Belgische livemuzieksector. Nu de sector langzaamaan terug op volle toeren draait, maakt de organisatie de balans op. 

1 reactie

 • Nadine Motten

  2 maanden geleden
  Blijft nog een saldo van 371.985,02 EUR. Wordt dat geld nog uitgedeeld of blijft het aan bepaalde vingers kleven?
 1. STREAMINGTIP. ‘The Janes’: toen abortussen ook illegaal waren in puriteins Amerika
  TV

  STREAMING­TIP. ‘The Janes’: toen abortussen ook illegaal waren in puriteins Amerika

  Op 24 juni besloot het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten om de abortuswetgeving te schrappen. Staten mogen nu zelf bepalen of ze zwangerschapsonderbreking toestaan of niet. Volgens heel wat geleerde koppen zal dat leiden tot een toename in illegale abortussen. Dat een en ander doet denken aan de seventies, is ook Streamz niet ontgaan. Zij brengen ‘The Janes’ in stelling, een docu die het belang van veiligheid en keuzevrijheid onderstreept.
 2. Na beschuldigingen van corruptie, seksisme en gebrek aan diversiteit: Golden Globes keren mogelijk terug naar het scherm
  Film

  Na beschuldi­gin­gen van corruptie, seksisme en gebrek aan diversi­teit: Golden Globes keren mogelijk terug naar het scherm

  De uitreiking van de Golden Globe Awards, één van belangrijkste film- en televisieprijzen, werd dit jaar niet uitgezonden. Zender NBC keerde de prijsuitreiking de rug toe, na beschuldigingen van corruptie, seksisme en een schrijnend gebrek aan diversiteit binnen de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie die de genomineerden en winnaars van de prijsuitreiking kiest. Maar volgend jaar zouden de Golden Globes mogelijk toch terugkeren naar het scherm.