Exclusief voor abonnees


Zoon van radiolegende Roger Simons (93): “Een echte Brit werd hij niet. Tot zijn laatste dagen was hij dol op Vlaamse speculoos”

Zoon Stefaan (56) vertelt minzaam over zijn vader

Roger Simons (links) op vaderdag 2015 met zijn zoon Stefaan en kleindochter India - die hem 'opa' noemde - in de dugout van Chrystal Palace, Stefaans favoriete club .
Stefaan Simons Roger Simons (links) op vaderdag 2015 met zijn zoon Stefaan en kleindochter India - die hem 'opa' noemde - in de dugout van Chrystal Palace, Stefaans favoriete club .
Radiolegende Roger Simons, de man met het typische nasale stemgeluid die 41 jaar lang voor de BRT/VRT verslag uitbracht uit Londen, is zondag op 93-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Stefaan (56), chemisch ingenieur en professor aan het University College London, hoorde talloze keren hoe zijn vader vanuit zijn thuisstudio zijn bijdrage afsloot met ‘Roger Simons, BRT, Londen’ maar spreekt zelf geen Nederlands. “Hoewel vader nooit echt verangliceerd raakte, verbeterde hij wel de fouten tegen de Engelse grammatica die ik als kind maakte. Hij bleef Belg en was dol op speculoos, die we hem tot zijn laatste dagen in het zorgtehuis bezorgden.” Roger Simons laat vier kinderen, zes kleinkinderen en één achterkleinkind achter.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen