“Zo koud, ook al droeg ik een skipak in bed”: Lara Chedraoui (Intergalactic Lovers) vocht vijf weken lang tegen Covid-19

Lara Chedraoui (tweede van rechts) met haar band Intergalactic Lovers enkele jaren geleden.
Guy Kokken Lara Chedraoui (tweede van rechts) met haar band Intergalactic Lovers enkele jaren geleden.
Lara Chedraoui (35), de frontvrouw van Intergalactic Lovers, bracht vijf weken helemaal alleen op haar slaapkamer door, waar ze vocht tegen het coronavirus. “Ik voelde me als Jack op het einde van ‘Titanic’", klinkt het in HUMO. 

Toen Lara Chedraoui op woensdag 8 april last begon te krijgen van haar klieren, weet ze dat eerst nog gewoon aan hooikoorts. Maar toen ze ook hoge koorts kreeg, werd duidelijk dat er meer aan de hand was. Corona. “Ik heb tien dagen aan een stuk 40 à 41 graden koorts gehad”, zegt Chedraoui, die ervoor koos om bij haar moeder thuis uit te zieken. “Soms zakte mijn temperatuur in de namiddag tot 38 graden en hoopte ik dat ik er van af was, maar ’s avonds schoot hij opnieuw de hoogte in.” Al snel verloor de zangeres haar geur- en smaakvermogen. “Nu, vooral die koorts was hels. Ik was continu kletsnat", klinkt het. “Om de zoveel uur draaide ik mijn donsdeken om, zodat de natte kant weer kon drogen. Na een week had ik door dat ik handdoeken op bed moest leggen: die gooi je gewoon weg als ze doordrenkt zijn.”

Ook rusten bleek moeilijk. “Als ik het geluk had in slaap te kunnen vallen, werd ik vaak een uur later alweer wakker, omdat ik het zo koud had – ook al droeg ik soms een skipak in bed. Ik werd zelfs eens wakker van het geluid van mijn klapperende tanden. ’s Nachts ben ik vaak gaan douchen om het warm te krijgen. Soms wel een uur, want zodra ik de kraan dichtdraaide, voelde ik me als Jack op het einde van Titanic: ‘Ik ga doodvriezen!’” Uiteindelijk zou Chedraoui vijf weken alleen op haar slaapkamer doorbrengen. Ze besluit: “Covid-19 is sowieso het ergste wat ik fysiek al heb meegemaakt – terwijl ik anders een hoge pijngrens heb.”

Lees het volledige interview van Lara in HUMO
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Filip Traen

    Het zijn deze "spectaculaire verhalen" die de mensen hopelijk doen nadenken Johny. Jammer dat zo weinig mensen dat doen en het gevaar onderschatten, voor zichzelf maar ook voor hun medemens. Ik ben heel blij beste Lara met je prachtige stem dat je aan de betere hand bent knap dat je je verhaal even deelt, veel beterschap!

  • johny matheeuwsens

    Het zijn deze spectaculaire verhalen die de mensen gek maken van angst. Wie allergisch is kan ook sterven aan een wespesteek. Ook teveel alcohol doodt mensen. Hoge bloeddruk, obesitas, hart en longproblemen zijn sluipmoordenaars die natuurlijk door corona meer acuut worden.