‘VTM Nieuws’ maakt kans op holebiprijs

Freek Braeckman
VTM NIEUWS Freek Braeckman
Het VTM Nieuws is genomineerd voor een Çavaria Award, dat zijn mediaprijzen uitgereikt door de koepel van LGBT+ verenigingen. Ook de film ‘Girl’ en het Canvas-programma ‘Voor de mannen’ zijn genomineerd.

Zaterdag 26 januari reikt çavaria - de koepel van LGBT+ verenigingen - haar jaarlijkse awards uit. Dat doen ze in drie categorieën: Media, Campaign en Lifetime Achievement. De organisatie maakte vrijdag zijn genomineerden in de categorie ‘Media’ bekend. 

De langspeelfilm ‘Girl’ en het Canvas-programma ‘Voor de mannen zijn genomineerd, maar ook Het Nieuws van VTM maakt kans op de mediaprijs. “ Het Nieuws verdient de nominatie naar aanleiding van hoe het programma omging met de coming-out van journalist Bo Van Spilbeeck”, laat de organisatie weten. “Enerzijds verdient VTM de nominatie voor de open en ondersteunende manier waarop ze als werkgever met de coming-out van een werknemer omgaan. Anderzijds hebben ze in overleg met Bo de kans aangegrepen om een maatschappelijk relevant thema aan te snijden en bespreekbaar te maken in duizenden huiskamers.”

De andere nominaties liggen iets meer voor de hand. ‘Girl’ het langspeeldebuut van Lukas Dhont gaat over een ballerina die in het lichaam van een jongen is geboren. In ‘Voor de mannen’ liet Xavier Taveirne de eerste generatie mannen getuigen die openlijk voor hun homoseksuele geaardheid uitkwamen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mike Verkens

  Bo is nu lesbisch, wat is er daar niet holebi aan???

 • Jil Heirman

  Niet terecht want transgenders hebben volstrekt niets met holebi’s te maken.

 • Tony Sponik

  Dat ze zichzelf maar eens de prijs geven van opgedrongen en fake nieuws te verspreiden evenals de 8 minuten reclame na elke 15 minuten. Gewoonweg belachelijk door zulke prijzen uit te reiken.

 • Ivan Vandenberghe

  TAV Jos Spriet Dewaele. Dit is wel een beetje kortzichtig, he? Op welke manier geven ze holibi's meer aandacht? Door hen ook in een programma te betrekken? Ik denk dat 90% van de programma's over hetero's gaat. Laat ons gewoon iedereen als mens bekijken en niet als holibi of hetero, vind je niet?

 • Jos Spriet-Dewaele

  Kan ik begrijpen want bij deze zender ben je niet in als je geen holibi bent. Zelfs voor blind getrouwd wilden ze die toer op gaan. Schandalig gewoon. Ik ben niet voor of tegen holibi's maar waarom moeten ze altijd deze personen meer aandacht geven ? Het zelfde met de personen met een spraakgebrek in hun programma's