'Twee Tot De Zesde Macht' geschrapt: krijgen de winnaars hun geld nog te zien?

VRT
Zopas raakte bekend dat de populaire zondagavondquiz 'Twee Tot De Zesde Macht' van het scherm wordt gehaald, na alle heisa rond het ontslag van Bart De Pauw bij de VRT. Vraag is nu natuurlijk: wat met de winnaars van de uitzendingen die reeds werden ingeblikt? 

Volgens Bob Vermeir, de woordvoerder van de openbare omroep, mogen de winnaars nog steeds op hun prijzengeld rekenen. Wie de finale van de quiz tot een goed einde brengt, krijgt daar 10.000 euro voor.  "Dat geld moet én zal uitbetaald worden", verzekert hij. "Het behoort tot de verantwoordelijkheid van Koeken Troef om dat te doen. Er waren via de Klantendienst van de VRT een aantal vragen binnen gelopen van winnaars. Die mogen zeker zijn dat ze hun geld krijgen. De VRT heeft daartoe overigens contact gehad met het productiehuis." 

"Tegendeel is waar"

Volgens een ex-kandidaat van de quiz, die vorig jaar deelnam, is het tegendeel echter waar. Alle deelnemers van 'TTDZM' moesten toen een contract ondertekenen, waarin duidelijk staat vermeld dat de uitzending het kleine scherm moet halen. Komt ze niet op de buis? Dan krijgen de winnaars van de quiz hun jackpot niet. 

Speldoos

Je kan 'Twee Tot De Zesde Macht' niet alleen mee met je TV, maar ook thuis in de huiskamer spelen. De duo's die naar huis werden gespeeld tijdens het spel, kregen zo'n speldoos van De Pauw als troostprijs. Wordt deze nu uit de rekken gehaald na alle heisa? "De speldoos van 'TTDZM' ligt al in de winkel en wordt niet teruggetrokken", aldus Vermeir. "Er is overigens niks mis met die speldoos, ook al staat de beeltenis van Bart De Pauw erop. Het spelletje uit de handel nemen zou te veel implicaties inhouden bij producent en verdelers. Het is overigens ook niet zo dat we De Pauw uit het VRT-archief gaan halen, hem zullen uitgommen. De man heeft zijn verdiensten. Wel zullen we de eerstvolgende tijd voorzichtig zijn met beeldfragmenten waarin hij opduikt."
21 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Marie-Claire De Bosscher

  wat heeft dit allemaal te maken met wat hij privé gedaan heeft ? wie privé fouten maakt moet niet op zijn werk gestraft worden; dat het allemaal in de media wereld speelt is geen excuus; als de mails met zijn privégsm gestuurd zijn naar andere privé gsms, wat is er daar fout mee ! en hoe komt hij aan die nummers ? die vrouwen moeten ze hem toch zelf gegeven hebben, en nu het grote woord : geld ! zucht.

 • Sabine Spitaels

  Bart De Pauw heeft de VRT van genoeg centen voorzien, de schalkse ruiter, de man van Melle, het geslacht De Pauw... Niet meer dan normaal dat de kandidaten hun verdiende prijs mogen ontvangen

 • MYRTHE PASS

  Tot grote spijt van mijn moeder is dit programma gewist.

 • Annie Debecker

  Het is precies of Bart De Pauw is een misdadiger eerste klas! Laat hem de kans zich te verdedigen aub. En idd. Guy Van Sande, beschuldigd van pedofilie, die komt nog op het scherm, staat op de markt, die heeft grensoverschrijdend gedrag gepleegd. Groooooot verschil met een smsje humor!

 • Fred Fourgon

  Gelukkig hebben we nog VTM met z'n toffe programma's en duidelijke objectieve nieuwsuitzendingen.