Exclusief voor abonnees

‘Topdokter’ Chris van der Linden vermoedt dat Rob de Nijs al tien jaar tegen Parkinson vecht: “Medicijnen zorgen voor vervelende bijwerkingen”

Chris Van Der Linden
Photo News Chris Van Der Linden
Nog één album wil hij maken, en dan is het gedaan. Maar een afscheid in schoonheid wordt het sowieso niet voor Rob de Nijs (76). De ziekte van Parkinson heeft in zijn plaats beslist over het einde van zijn rijke zangcarrière. Eén troost: “Tot je tachtigste kan je heel goed leven met de ziekte”, zegt neuroloog Chris van der Linden, bekend van ‘Topdokters’ op VIER in Dag Allemaal.

Een carrière van zestig jaar heeft hij achter de kiezen. Niet altijd aan de top, dikwijls verguisd in z’n thuisland, maar altijd relevant gebleven. Rob de Nijs zag zichzelf nog vele jaren op het podium staan, maar de symptomen van parkinson verplichten hem om die plannen te wijzigen. Zijn huidige tournee maakt hij nog af, dan volgt er een allerlaatste afscheidsronde. En een ultiem album. Maar daarna zullen ‘Malle Babbe’, ‘Het Werd Zomer’ en ‘Banger Hart’ nooit meer live te horen zijn.

open kaart spelen

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Jacobs

    Rob De Nijs zal geen patient zijn van hem, dus strikt genomen valt die diagnose niet onder het beroepsgeheim. Toch is het zeer kies en dubieus van mijnheer van der Linden, dat hij als arts zijn kennis gebruikt om medische gegevens van dewelke De Nijs misschien niet wil dat ze openbaar worden gemaakt, in de pers te grabbel gooit.

  • Tom Wauters

    Staat inderdaad een een hele poos te beven met zijn hand tijdens optredens. Die diagnose is al langer gesteld want anders heeft hij geen goede dokter.;;;;