‘Thuis’-actrice Daphne Paelinck in moeilijkheden door coronacrisis: “Vechten of boeken dicht”

Daphne Paelinck

Februari 2020
Kristof Ghyselinck Daphne Paelinck Februari 2020
In de Eén-soap ‘Thuis’ zit er net een mooie rol aan te komen Daphne Paelinck, maar de opnames van de reeks werden noodgedwongen stilgelegd. Jammer voor de actrice, maar ze maakt zich meer zorgen over haar pop-uptheater dat door de crisis in zeer moeilijke papieren komt.

“Ik ben technisch werkloos”, zegt Daphne Paelinck. “Ik keek enorm uit naar mijn comeback als Christine in ‘Thuis’, want er lag een mooie verhaallijn voor me klaar. Gisteren dook ik op tv na een afwezigheid van zeven maanden weer op in de reeks en zal nog te zien zijn in de aflevering tot 24 april. Maar wanneer gaan we de rest opnemen? Niet alleen liggen de tv-opnamen stil, ik moest ook de deuren van ons pop-uptheater in Antwerpen sluiten.”

Dat is een harde klap voor Daphne en haar partner Randall Van Duytekom. “We hebben nu twee opties. Ofwel doen we de boeken dicht, ofwel gaan we vechten om dit financieel te overleven”, aldus de actrice. “We gaan voor het tweede, maar dat is niet simpel. De overheid biedt veel beroepen steunmaatregelen, maar wij vissen daar als vzw overal achter het net. Onze hoge maandelijkse kosten lopen door, terwijl we nul euro inkomsten hebben. We worden op geen enkele manier gesubsidieerd. Vandaar dat we op onze website www.deproefkonijnen.be een crowdfunding hebben gestart. Ik hoop op de sympathie en gulheid van veel theaterliefhebbers. En dat we de draad snel weer kunnen oppikken.”

Daphne Paelinck met haar partner Randal

Februari 2020
Kristof Ghyselinck Daphne Paelinck met haar partner Randal Februari 20201 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Katrien Declerck

    Net zoals zoveel zelfstandigen, hebben ze recht op het overbruggingsrecht. Alle zelfstandigen die nu niet in de horeca werken of verplicht moeten sluiten zitten in hetzelfde schuitje. En van subsidies voor al die andere branches werd er nog nooit gesproken.