‘Temptation’-verleidster Chloë krijgt de modellen die ze niet betaalde aan de deur: “Waar is ons geld?”

Chloë krijgt bezoek van Tim Hofman
BNN/Vara Chloë krijgt bezoek van Tim Hofman
‘Temptation Island’-verleidster Chloë schrok zich een hoedje wanneer er plots drie modellen samen met een cameraploeg aan haar voordeur stonden. De drie hadden modellenwerk gedaan voor Chloë’s kledinglijn, maar werden daar nooit voor betaald. Nu eisten ze een vergoeding. De brunette was not amused, net als haar mama, de twee belden uiteindelijk de politie.

Drie van de veertien opgelichte modellen hadden Youtubester-Tim Hofman aangeschreven omdat ze zich verongelijkt voelden. In een e-mail die ze kregen van de voormalige verleidster stond dat ze model mochten staan voor de kledinglijn van Chloë en dat ze daarvoor een reiskostenvergoeding zouden krijgen. Die kregen ze uiteindelijk nooit en daarom klopten ze samen met de presentator aan bij het huis van Chloë om verhaal te halen.

Chloë lag ziek in bed vertelde haar mama via de parlofoon, maar uiteindelijk kwam de brunette toch naar beneden om de deur te openen. Daar zag ze de modellen staan en schrok zich een hoedje. “Wij krijgen nog geld van jou”, klonk het. Een verbouwereerde Chloë stapte terug naar binnen en sprak Hofman aan. “Daar ga ik het nu niet over hebben”, zei ze met haar hond op de arm. “Het staat allemaal in het contract. Daar staat het zwart op wit uitgelegd en verder ga ik daar geen uitleg over geven.” Hofman kreeg vervolgens de voordeur in zijn gezicht.

Politie

De presentator en de modellen lieten het daar niet bij en geraakten, door aan te bellen bij de buurman, toch het gebouw binnen. Toen het gezelschap op de voordeur van het appartement klopte, kwam Chloë’s mama opendoen. Die eiste dat Hofman en zijn crew stopten met filmen. De drie modellen, tussen achttien en twintig jaar - stonden erbij en keken ernaar.

Uiteindelijk belden Chloë en haar mama de politie, die de filmploeg vriendelijk verzocht om op te krassen. Hofman en de modellen dropen uiteindelijk af. Hoewel Chloë de modellen in een persoonlijke e-mail wel beloofde hen te vergoeden, stond in het contract dat ze ondertekenden dat ze géén vergoeding zouden krijgen.

RV51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Desmet

  Er staat zelfs nog een schrijffout in het contract. Chloe Cothing staat er.

 • Jozef Beunen

  Gelezen en goedgekeurd. Open and shut case. Geen poot om op te staan. Modellen moeten hun woede ventileren op zichzelf, is hun eigen fout.

 • iris Van Doren

  Contract is getekend .Een les voor iedereen , altijd alles eerst goed lezen voor je tekent .

 • Chris Verbrugghe

  Een wurgcontract is een contract met daarin voor een der contractspartijen zeer nadelige contractsvoorwaarden. Meestal is er sprake van ongelijkwaardige machtsverhoudingen tussen de partijen, waardoor de sterkere partij, die de contractsvoorwaarden opstelt, de zwakkere partij zijn wil kan opleggen

 • Marc Bohets

  Waarom die aktie, ze hebben toch dat kontrakt ondertekend ? Blijkbaar hebben ze echter niet de moeite gedaan om het kontrakt ook te lezen, hoewel het toch maar 1 pagina is. Het kontrakt is weliswaar zeer eenzijdig opgesteld, alles voor Chloë, niets voor de modellen, maar ze hebben ondanks dat toch voor akkoord getekend.