‘Start to Kamp Waes’ is begonnen: eerste schema online

Start to Kamp Waes
RV Start to Kamp Waes
De Vlaming is duidelijk klaar om zijn goede voornemens om te zetten in daden: zo'n 100.000 mensen schreven zich in voor ‘Start to Kamp Waes’, een trainingsschema waarin je in acht weken tijd klaargestoomd wordt voor de fysieke proeven van het Belgisch leger. Het eerste schema is ondertussen verkrijgbaar. 

Twintig minuten joggen en vier krachtoefeningen: op een halfuurtje tijd voltooi je zo het eerste trainingsschema van ‘Start to Kamp Waes’. Dat werd opgesteld door dokter Ruud Van Thienen, die als sportarts met Team Belgium naar de Olympische Spelen ging en Victor Campenaerts bij zijn werelduurrecord begeleidde. Een man die dus weet waarover hij het heeft. 

Wie het schema drie keer per week volgt - met telkens een rustdag tussen - zou na acht weken klaar moeten zijn om de fysieke toelatingsproeven van het Belgisch leger te kunnen halen. Zo’n 100.000 Vlamingen schreven zich al in. Wie geïnteresseerd is of de instructiefilmpjes wil bekijken, kan hier terecht. 

‘Start to Kamp Waes’: Trainingsschema week 1
VRT ‘Start to Kamp Waes’: Trainingsschema week 11 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • FRANK WILLEMS

    Ik zou eerst kompas lezen en aan koord klimmen doen de 16 kilometer enz ... het is en blijft een goed programma , spijtig dat de eerste deelnemers geen opleiding hebben gekregen voor ze meededen.