‘Sesamstraat’-acteur Aart Staartjes (81) overleden na zwaar verkeersongeval

ANP Kippa
De Nederlandse Aart Staartjes is vandaag, zondag, op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. Dat heeft zijn zoon laten weten. De Sesamstraat-acteur wordt in besloten kring begraven.

Staartjes kreeg vrijdag een ongeval met zijn brommobiel. Het ongeval gebeurde in Leeuwarden, in het noorden van Nederland. Een auto en de brommobiel botsten tegen elkaar. Meerdere hulpdiensten arriveerden om hulp te bieden, ook de traumahelikopter werd ingeschakeld. De politie heeft een onderzoek geopend naar de toedracht van het ongeval.

Het is niet de eerste keer dat de acteur in een ambulance naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd. In 2015 raakte hij ook al ernstig gewond toen hij in zijn tuin van een ladder viel terwijl hij peren aan het plukken was. 

Sesamstraat

Staartjes is bij ons vooral bekend door zijn rol in ‘Sesamstraat’. In de reeks speelde hij bewoner Meneer Aart, die sinds 1984 woonde in Sesamstraat. Van VTM was toen nog lang geen sprake, waardoor ook heel veel Vlaamse kinderen elke avond naar hem keken. Hij droeg steevast een donkerbruin pak, was een beetje chagrijning en had een enorme hang naar vroeger. Hij mopperde ook vaak op de dieren Tommie, Ieniemienie, Purk en Pino, die hij steevast Pienjo noemde.

Aart Staartjes overleed aan de gevolgen van een verkeersongeluk met zijn brommobiel.
ANP Aart Staartjes overleed aan de gevolgen van een verkeersongeluk met zijn brommobiel.
ANP Kippa38 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Heidi Diels

  Dit is toch wel eeuwige zonde ! Zo ne mooie mens ! Rust in vrede, Aart !

 • Marc Steyaert

  Zonde, mijn deelneming aan familie en vrienden Marc Steyaert

 • Ronald Beintema

  Beste Aart, ik had je graag nog eens gesproken....je woonde vlakbij in Dronrijp.... Wij zullen je missen....Rust in vrede!!!

 • Koenraad Verstraeten

  De fillem van Ome Willem, waarin hij acteerde is nostalgie, maar herinnert u zich, en dat is nog langer geleden, de "Stratemaker-op -zee-show"; nou dàt was kostelijk en typisch Nederlands jeugd-cabaret avant la lettre! Iemand???... R.I.P., beste Aart en dank je wel!!

 • Wilfried Vanden Berg

  Heel veel sterkte aan de familie. Heb Aart destijds in de jaren 70 leren kennen in de toenmalige reeks: De Stratenmaker op Zee show" en die was ook ongelooflijk .