"Opgejaagde" Bruce Jenner veroorzaakt dodelijk ongeval

AP
Bruce Jenner, een voormalig Olympisch kampioen tienkamp, was zaterdag betrokken bij een dodelijk ongeval in het zuiden van California. Dat zegt de politie in een persbericht, zo bericht nieuwszender CNN. Paparazzi zouden de ex-man van Kim Kardashians moeder opgejaagd hebben.

Bij het ongeval in Malibu waren vier voertuigen betrokken. Eén persoon kwam om het leven, vijf anderen moesten met verwondingen naar het ziekenhuis. Jenner zelf bleef ongedeerd, klinkt het bij de politie.

Op foto's van de crash, die TMZ in bezit heeft, is een enorme ravage te zien. De voorkant van de zwarte Cadillac van Bruce heeft een stevige deuk, terwijl de witte Lexus van de voorligger total loss is. De Hummer, waarop de witte wagen knalde, is ook behoorlijk gehavend.

TMZ schrijft op zijn website dat Jenner achternagezeten werd door paparazzi toen hij het ongeval veroorzaakte. Dat zou zijn familie verteld hebben.

Maar volgens de mededeling van de politie is de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk. Er is alvast een onderzoek geopend naar doodslag. Een anonieme bron, dichtbij het onderzoek, zegt dat het onderzoek niet op één persoon is gericht, maar op alle betrokkenen.

Na zijn succes op de Olympische Spelen in 1976 startte Jenner een televisiecarrière. Hij speelt op dit moment mee in de populaire realitysoap 'Keeping Up With the Kardashians'.