'Nonkel Jef' (80) doorkruist heel Vlaanderen om dvd's te verkopen

Ivo Pauwels, alias Nonkel Jef.
Foto David Legreve Ivo Pauwels, alias Nonkel Jef.
Ivo Pauwels (80), beter bekend als 'Nonkel Jef' uit de gelijknamige tv-serie, doorkruist tegenwoordig heel Vlaanderen om zijn nieuwste dvd aan de man te brengen. Al 200 krantenwinkels en tankstations heeft hij achter de kiezen - "en ik zit nog maar aan de helft".

Pauwels liet zijn theaterstuk 'Nonkel Jef en de verloren zoon' op duizenden dvd's persen, maar hij vond niemand om ze te verdelen. "Dus zit er niets anders op dan er zelf mee te leuren. Intussen heb ik al 200 winkels gedaan in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, maar we zitten nog maar in de helft", vertelt de acteur, die nog een tournee door Oost- en West-Vlaanderen op het programma heeft staan. 

"Je wilt niet weten hoeveel boekhouding daarin kruipt, maar als ik thuis de stapels zie liggen, dan weet ik wel waarom." Samen met zijn vrouw heeft hij al duizenden kilometers gereden. Toch blijft de sfeer tussen hen opperbest. "Wij zijn twee handen op een buik, maar ik kan wel geen krantenwinkels meer zien", lacht Pauwels. "Toch scheelt het een pak als 'den BV' zelf zijn waar komt aanprijzen, zo merk ik. Voorlopig heb ik nog geen zicht op de verkoop. De handelaars mogen zelf beslissen hoeveel ze afnemen, en na nieuwjaar doe ik opnieuw mijn ronde om alles weer op te halen." Nonkel Jef is nog niet bereid om op zijn lauweren te rusten. "Zolang mijn geheugen en lijf het toelaten, blijf ik acteren. Volgend jaar in september komt er een nieuw stuk van 'Nonkel Jef' en ik speel ook nog de vader van Ben Segers in de VIER-reeks 'Auwch'." 

De dvd 'Nonkel Jef en de verloren zoon' is te koop in de krantenwinkel voor 20 euro. 

Nonkel Jef
Kim Aerts Nonkel Jef7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Cuypers

  Ik wil ze niet eens gratis .

 • annie laureys

  zo aan de centen moeten komen is ...zielig

 • robert luytens

  Me éénmaal in de luren leggen is genoeg

 • Zjeppe Fierens

  Nonkel Jef heeft geen "sol meer om aan zijn gat te krabben". Net nog eens een pogin gedaan om in de Heistse politiek te stappen, voordien zelfde poging in Tremelo, het wordt stilaan zielig. Leuren met dvd's...

 • Anne Onsia

  Niemand heeft nog een DVD-speler, die tijd is voorbij: Netflix, digicorder, Video on Demand, Play More,...