'Mork and Mindy'-collega: "Robin Williams betastte me op de set"

ABC via Getty Images
Pam Dawber zegt dat de overleden Robin Williams haar constant betastte en dat hij zichzelf ook uitkleedde in haar bijzijn. Toch voelde dit voor haar nooit fout aan.

"Hij deed het de hele tijd. Hij zat aan mijn lijf, hij showde zijn intieme delen, hij reed tegen me aan en greep me vast op alle mogelijke plaatsen. Maar toch voelde ik me nooit misbruikt. Het hoorde gewoon bij de tijdgeest van toen. Het was een vorm van humor. Niet de meest verfijnde, maar toch. Ik kon ook niet kwaad worden op hem. Geen enkele andere man zou zoiets hebben moeten proberen, maar Robin wel. Met zijn guitige glimlach en zijn ontwapenende charmes kwam hij overal mee weg. Ik ervoer het dus niet als iets aanstootgevends. Het was echt... lollig.'

Andere tijden

Pam meent dat Robin zich dat in het huidige tijdperk niet meer zou kunnen permitteren. "Nu is er #MeToo. Hij zou zo aan de schandpaal genageld worden! 'Mork and Mindy' was indertijd de grote start van zijn succesvolle carrière als komiek. Maar vandaag zou het gedrag dat hij toen op de set vertoonde meteen het einde van die carrière betekenen. Al denk ik niet dat hij dat vandaag nog gedaan zou hebben. Robin is altijd een kind van zijn tijd geweest. Iemand die goed aanvoelde wat er op dat moment in de maatschappij leefde.  Iemand die doorhad met wat en hoe hij met iets kon lachen. Vandaag zou ik op een filmset dus veel veiliger zijn voor zijn gewaagde grappen. Maar ik weet niet zeker of ik dat wel leuk zou vinden." 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jil Heirman

  Ik lees hier veel “ze moest zich schamen”. Neen, jullie moesten je schamen, zo’n gedrag is niet oké. Ze is dan nog veel te goed om te zeggen dat er niets mis mee was, en dan schieten jullie haar nog af! Ordinair seksisme, zowel van RW als van de venten die hier reageren.

 • Dirk Vangossum

  Metoo is de teruggekeerde preutsheid van de vorige eeuw, alleen moeien er zich nu advocaten mee, en begoede of beroemde heren zijn de slachtoffers.

 • Patrick Berebrouckx

  Ge moest u schamen..... Door hem in de tijd,ben je zo beroemd geworden..

 • de coninck daniel

  Laat hem toch met rust!! Hij is er niet meer dus hij kan zich niet verdedigen! Hij was een super acteur die me altijd deed lachen in mijn jeugd ! rip !!

 • Eric Hood

  Ze geeft alleen maar aan dat de tijdsgeest 30 jaar geleden veel beter was dan nu. Nu vindt iedereen het fout om seksistisch te zijn. Toen kon het allemaal en was het fun.