Exclusief voor abonnees

“Mixen, dat kan elk klein kind”: Dimitri Vegas beantwoordt lezersvragen

Tim Coppens
De lezer regeert bij De Morgen! In deze reeks uit de krant bedenkt de lezer de hele zomer lang de vragen voor bekende Belgische muzikanten. Deze week: Dimitri Vegas, voor één keer zonder Like Mike. De Morgen confronteerde Dimitri Thivaios (37) op Ibiza met een selectie uit talrijke vragen. Voelt hij zich een artiest? En heeft de dood van Avicii iets veranderd?

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert De Meulder

  En nu zouden deze wereldsterren van DJ'S nog een notenbalk moeten leren lezen.Met uw armen staan zwaaien op eentonige noten en af en toe wat ye roepen is ook enkel voor muziek? kenners? die naar zulke festivals gaan.

 • Nico De Sagher

  USBJ klinkt beter dan.

 • Kevin Vander Poorten

  Ik heb thuis nog steeds mijn 2 zilvere technics en mengpaneel rodec staan. Sinds mijn 14 jaar mix ik vinyl en zal er altijd mee blijven draaien.heb enkel een goedkope jb systems cd speler voor vocals te gebruiken. Ga enkel naar live sets kijken, die mannen weten nog wat draaien is. De rest zijn sukelaars,die werken met remixen van remixen van remixen en dan ben ik de mash-ups nog vergeten.

 • Mario Tersago

  Nog even ter nuancering.. Ondanks gekroond tot 'beste dj('s)', draaien zij geen volwaardige dj-sets of toch niet op tml. Tracht maar eens een set van 3-4 uur te draaien, dat is een heel ander gegeven dan wat rondlopen, springen en door de micro roepen. Heel intens als je beatchmatching op punt moet zijn (met vinyl) want nogmaals met zulke controllers, kan je op de computer zien hoe je mix loopt dus dat is niet echt deejaying, sorry.

 • Stephaan Van den Broeck

  maro, of je nu mixed met vinyl, cd of controller (zonder het gebruik van sync), het principe blijft hetzelfde. Vinyl is idd iets moeilijker, want naast het pitchen moet je de plaat ook op de juiste manier starten, maar rocket science is het niet. Ik ben er van overtuigd dat ieder kind, mits de nodige oefening, het kan. Als je ziet hoe klein mannen nu al goed zijn in sport, gitaar spelen, enz..dan kan dj'en geen probleem zijn.