“Mijn papa verlaat vandaag de wereld”: Luca (22) neemt emotioneel afscheid op Studio Brussel

VRT
Radiostemmen Eva De Roo en Vincent Byloo - en met hen zowat alle luisteraars van Studio Brussel - hebben vandaag een flinke krop in de keel gekregen. De 22-jarige Luca nam live op de radio afscheid van haar vader, die getroffen werd door kanker. "Vandaag hebben wij de laatste dag van onze papa kunnen genieten", zei ze. 

Presentatoren Eva De Roo en Vincent Byloo kregen vandaag het beklijvende verhaal binnen van de 22-jarige Luca. "Beste Studio Brussel, vandaag moeten we onze vader/stiefvader afgeven met pijn in het hart. Hij is supergrote fan van jullie en wil zijn laatste uren enkel maar StuBru luisteren. Zijn lievelingslied is 'One' van Metallica en we vroegen ons af of jullie zo lief willen zijn om dit nog eens te draaien op de radio. Zodat hij dit nog een laatste keer zou horen."

"Het gaat niet goed"

“We moesten wel even slikken toen we je berichtje lazen daarnet. Het is een berichtje over je papa, Patrick. Want het gaat helemaal niet goed met hem, he”, vroeg Eva. 

“Nee, papa is vijf jaar geleden gediagnosticeerd met kanker. Hij heeft ook altijd heel hard gevochten en voor een groot deel gewonnen", zegt Luca moedig. "Maar helaas is hij sinds een tweetal jaar geleden heel hard achteruitgegaan en hebben wij enkele maanden geleden het nieuws te horen gekregen dat het eigenlijk overal zat en dat ze vrij weinig nog voor hem konden doen.”

Er bleef voor de papa van Luca niets anders over dan zijn strijd tegen de kanker te staken. Hij plande ook zijn afscheid, zei Luca. "Mijn papa heeft er bewust voor gekozen de wereld vandaag te verlaten, dus vandaag hebben wij de laatste dag van onze papa kunnen genieten. Hij is altijd een Studio Brussel-fan geweest en wou op zijn laatste dag ook naar Studio Brussel luisteren.”

Patrick luisterde evenwel niet alleen naar zijn favoriete radiozender, wel integendeel. "De hele familie is hier", zei Luca. Het afscheid beschreef ze als "een rollercoaster van emoties". “Heel veel tranen, maar ook heel veel gelachen, herinneringen opgehaald, heel veel kussen, heel veel knuffels, veel steun aan elkaar gehad ook wel.”
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Anne Geerts

  Veel moed en sterkte!

 • jintha peeters

  veel sterkte en alex agnew wat een fantastische afscheid heb jij gisteren deze man gegeven

 • William Van cauwenberghe

  Sterkte meisje

 • Rudy Verwilt

  Moedige beslissing, sterkte aan de familie. METALLICA RULES.

 • Anne Van Keer

  veel hoop, kracht en moed wens ik jullie toe