‘Merlina’-actrice Lea Couzin (84) in ‘The Voice Senior’: "Andere BV's durfden niet, maar ik ben niet bang om af te gaan"

Lea ziet er nog altijd geweldig uit. "'t Is niet omdat ik wat ouder word, dat ik mij moet laten gaan."
VTM Lea ziet er nog altijd geweldig uit. "'t Is niet omdat ik wat ouder word, dat ik mij moet laten gaan."
Opmerkelijke kandidate vanavond in de eerste aflevering van 'The Voice Senior': niemand minder dan Lea Couzin, alias Merlina, probeert de jury te overtuigen om voor haar te kiezen. "Een unieke ervaring", zegt ze zelf. "Ik zing graag, én ik ben niet bang om af te gaan."

Coaches Dana Winner, Walter Grootaers, Helmut Lotti en Natalia kijken raar op als ze plots een zachte stem 'Juf Nifterik', op tekst van Simon Carmiggelt, horen voordragen. Groot is de verbazing als blijkt dat de zangerige stem toebehoort aan Lea Couzin, bij vele generaties in het geheugen gegrift als Merlina uit de gelijknamige populaire jeugdserie. Over haar leeftijd praat ze niet graag. "k ben één jaar ouder dan mijn tandjes", zegt ze grappend in de uitzending. Of nog: "Vorig jaar mocht ik niet meedoen, dit jaar wel omdat ik nu pas zestig ben geworden. (lacht)"
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy Dekerpel

    Gewoon de MAX dat een icoon waar ik ben mee op gegroeid dit aandurft.deed me Eskes terg aan de jeugd jaren denken.i love iT

  • Philippe Vermander

    Haar optreden was echt pakkend, ik had tranen in de ogen! Wat leuk om Lea nog is terug te zien. Ik ben met Merlina opgegroeid en dit was echt wel een emotioneel weerzien.

  • Benjamin Heremans

    Merlina is pure nostalgie. Ik heb de hele DVD collectie gekocht en dat is puur genieten. De kasteelgeesten zou ik ook nog graag eens terugzien, en Jacobus en Corneel. Liefst nog ergens in een gezellig cafeetje op een oude beeldbuis televisie. Soms heeft een mens behoefte om zijn jeugdjaren nog eens te mogen beleven. Wie neemt het initiatief? Zou het decor van Merlina nog ergens bewaard zijn gebleven? Wie vult het gat in de markt?