"Maak de Ninja Turtles veganisten"

De Teenage Mutant Ninja Turtles zouden veganistisch moeten zijn. Dat vindt dierenrechtenorganisatie Peta, die een brief geschreven heeft naar de CEO kinderzender Nickelodeon, Cyma Zarghami. De stoere schildpadden smikkelen graag pizza en dat zou eigenlijk een versie zonder kaas of vlees moeten zijn, vindt Peta. 

Generatie Z (jongeren die zijn geboren in het nieuwe millennium) eet al bijna 60 procent meer tofu, schrijven de dierenbeschermers in hun brief. De jeugd drinkt ook 550 procent meer zuivelvrije melk. Hoog tijd dus dat Mikey, Leo, Ralph en Donnie dat ook gaan doen. 

Veganistisch eten is bij jonge mensen steeds gewoner, betoogt Lauren Thomasson van Peta: op 70 procent van de Amerikaanse universiteiten kunnen studenten al veganistische maaltijden krijgen en bij een vijfde is het aanbod zelfs helemaal veganistisch. Gezien het dierenleed dat de zuivelproductie volgens Peta aanricht, zouden de schildpadhelden liever moeten zijn voor andere dieren door hier niet aan mee te werken. "Ik geloof dat de Turtles andere dierenlevens willen redden", aldus Thomasson.

De Teenage Mutant Ninja Turtles dateren uit de jaren 80, maar later dit jaar krijgt de serie een reboot en komen er naar verwachting 26 nieuwe afleveringen.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mario Tersago

  Prutsers .. Dat zijn tekenfilms? Wat is het nut om tekenfilms te gaan censureren? Hebben zij geen belangrijkere conflicten op te lossen ofzo?

 • Gerd Peeters

  Wat is dat nu weer voor flauwekul.

 • Clement Asselman

  Waarom zou men zo dwaas doen? Veganisme trekt op niets!

 • David Lievens

  Ja, want toen ik klein was wist ik wat een pepperoni-pizza was en waren the turtles mijn drijfveer om pizza te eten... Wat een hoop gezeik man... Hoe lang blijven we dat correct links gezever aanhoren?

 • Mike Cook

  60 procent? Niet erg geloofwaardig.