Lynn Wesenbeek mocht dineren met koning Filip: “Ik stond onder de douche en kreeg plots telefoon van één van de adviseurs”

Lynn Wesenbeek zat ooit aan tafel met onze koning.
Joost De Bock Lynn Wesenbeek zat ooit aan tafel met onze koning.
Lynn Wesenbeek was vanochtend te gast bij  Sven Ornelis en Anke Buckinx op Joe. Daar vertelde ze over haar avonturen in de jaren ‘90. 

“Ik herinner mij dat ik op een gegeven moment in Egypte, in februari 1999 in het Winter Palace in Luxor, onder de douche stond. Ik kreeg plots telefoon van één van de adviseurs van de toen nog kroonprins Filip. Die adviseur vroeg me of ik naar beneden kon komen omdat de kroonprins me graag wou spreken. Dus ging ik met mijn halfnatte haar naar beneden en toen vroeg kroonprins Filip om samen te eten. We hebben dan samen met ons twee gedineerd en dat is me altijd bijgebleven. Ook omdat je dan echt de mens achter de publieke figuur leert kennen”, vertelt Lynn.

Lynn heeft sindsdien echt sympathie gekregen voor hem. Zij vindt dat we allemaal het product zijn van onze opvoeding. “Ze zijn heel eenzaam geweest, onze koningskinderen. Dat bleek tijdens het gesprek ook wel, dat daar toch iets misgelopen is in die familie.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy De Troyer

  Lynn is een bijzonder mooie aantrekkelijke en intelligente vrouw, sprak reeds met haar en stond ooit zelfs vrij lang dicht tegen haar. Begrijp dat onze koning, net als zijn vader en broer door mooie vrouwen en hier in casu door haar bewogen werd. Ik ben dan maar een héle gewone jongen, laat staan 'de koning' die na hun intieme maaltijd met haar ineens ook zo bijzonder gewoon bleek en blijft. Aan wie mankeert er dan iets, raar om te verstaan niet? Dat blauw bloedt functioneerde blijkbaar niet ..

 • Jo Van Caenegem

  Ik weet nog hoe 'hofleverancier' om de haverklap in reclames terugkwam, eind jaren '80... tot mensen inzagen en dachten van 'jij levert eigenlijk gratis aan gasten die onze belastingen opsouperen?!' ... nu zie je dat zo niet meer, tenzij het om sinterklaas speculaas gaat of zo... Lynn Wesenbeek komt natuurlijk als prinses ergens uit een hyper irreëel Plopsaland van de jaren '80. Realiteit is voor haar een koffiesmaak of zo. Wel een knappe dame, in 'knap' 'mooi', niet die andere betekenis.

 • steven de vos

  Alleen smakelijk eten wensen, als Vlaming betaalt ge toch zijn droge boterham met water

 • robrecht Peeters

  Zijn broer Laurent, volgens de trouwboek toch, achterna of eerder vooraf...…..maar Lynn heet niet Wendy...…..

 • René Schoeters

  Ik zou zeggen dat ik al in mijn pyama zit!