"Leeg flesje Stella en spoor van MDMA gevonden": autopsie werpt nieuw licht op zelfdoding Linkin Park-zanger

EPA
Linkin Park-zanger Chester Bennington had volgens de autopsie bij zijn overlijden een kleine hoeveelheid alcohol en MDMA, het hoofdbestanddeel van XTC, in zijn bloed. Dat schrijft TMZ, die de documenten konden inkijken. 

Volgens de resultaten van de autopsie testte het bloed van de 'Linkin Park'-zanger "wellicht positief" op MDMA. De autoriteiten vonden daarnaast een flesje van het slaapmiddel Zolpidem op het nachtkastje van de overleden Bennington. Ook stond er een glas Corona dat bijna leeg was, en een leeg flesje Stella Artois. 

De politie vond verder ook stukjes vingernagel op het tafeltje in de slaapkamer. De vrouw van Chester, Talinda, verklaarde aan de autoriteiten dat Chester op zijn nagels beet als hij angstig was. Bennington kampte al een tijd met depressie, en drank- en drugsproblemen. 

Geen afscheidsbrief

Er was volgens het rapport geen afscheidsbrief, maar de politie vond wel een document dat zij omschrijven als een "ogenschijnlijke biografie", dat met de hand werd geschreven.

Bennington pleegde op 20 juli zelfmoord in zijn eigen huis. De zanger was in op dat moment in behandeling voor zijn problemen. In 2006 ondernam hij al een eerdere zelfmoordpoging. Hij werd 41.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joke Grymonprez

    Je moet niet alles geloven, zeker niet als het van een site als TMZ komt!

  • Hendrik Bervoets

    niet klagen hé ... Stella van Inbev wordt alleen maar duurder !