"Ik schaam mij kapot": Boef put zich uit in excuses op Radio 1

ANP Kippa
Boef was vanavond te gast in het Radio 1-programma 'De Wereld Vandaag'. Hij kwam er tekst en uitleg geven over alle heisa die rond hem is ontstaan. Wat vooral opviel: hoewel Boef eerder nog defensief reageerde, heeft hij nu zich toch uitgebreid geëxcuseerd. "Ik kan niet meer doen dan dat", zucht hij. 

"Die vrouwen hoeren noemen, dat heb ik nooit zo bedoeld", zei Boef op Radio 1. "Kech is een woord uit de Marokkaanse rap. Maar ik heb die uitspraken wel gedaan, en daar heb ik veel spijt van. Af en toe zeg ik dingen... maar ik blijf een mens. Ik maak fouten. Ik sta helemaal niet achter wat ik heb gezegd. Als jij ruzie maakt met je broer, kan je ook dingen zeggen die je niet meent."

Boef heeft het nu ook moeilijk met de stempel van vrouwenhater die hij publiekelijk kreeg. "Ik word aanzien als een persoon die vrouwen haat. Maar ik hoop dat er een uitweg is, want ik schaam me kapot. Ik heb een functie als publiek figuur en als rolmodel, en dan kan je zulke uitspraken niet doen. Ik kan dus niet meer doen dan daar duizend keer mijn excuses voor aanbieden."

Excuses

Een video waarin die excuses worden geuit, werd door Sofiane al gepost op Instagram. Maar die wil lang niet iedereen zomaar aanvaarden, vertelt hij op Radio 1. "De ene vindt dat ik mijn excuses niet meen, de andere wel. Ik heb gedaan wat ik dacht dat het beste was. Maar mensen die mij haten zullen mij blijven haten. Wat ik ook doe, mensen zullen altijd een reactie hebben."

Ook de boycot die gaande lijkt tegen zijn tegen de artiest, betreurde hij. "Het is jammer. Maar moest ik zelf zo'n filmpje zien zonder die persoon te kennen, dan zou ik ook zo reageren.  Ik heb al persoonlijk mijn excuses aangeboden aan de dame in de auto. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden. Ik moet een andere kant van mezelf laten zien. Ik ga gewoon weer muziek maken en laten zien waar ik goed in ben."

De heisa begon toen Sofiane Boussaadi, Boef in het echt, na autopech op nieuwjaarsdag een lift kreeg van drie meisjes. "Opgehaald door drie kechs", schreef hij op Snapchat. Kech is een woord uit het Marokkaans Arabisch en staat voor ‘hoer’ of ‘slet’. Een dag later plaatste hij een nieuwe video. "Ik heb mensen boos gemaakt omdat ik kech zeg, maar wat doen jullie in een club met alcohol, met korte rokjes, om acht uur ’s ochtends, met jongens? Wat ben je aan het doen? Je bent gewoon een kech", klonk het toen. Later bood de rapper zijn excuses aan. "Ik voelde mij de gebeten hond en nu ik alles terugzie denk ik: dit is heel dom wat ik heb gedaan", liet hij weten in een video.

Intussen heeft ook het management van de rapper officieel gereageerd
185 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Daan Pieters

  Misschien, moeten de ouders die hier fel reageren dan ook geen plaatjes meer kopen van een crimineel die vrouwen hoeren noemt. (Of plaatjes waar een liedje van hem op staat) Zn excuses ruiken vies en onoprecht van kilometers ver

 • inge huijssoon

  niemand maakte heisa over zijn vrouwonvriendelijke teksten voor dit incident. alsje tot twee keer toe je persoonlijke vrouwonvriendelijke mening verkondigt op social media, mag je op de hak genomen worden, zeker als je zelf drinkt en bovendien een lift van mensen aanvaardt waarvan je een lage duk hebt. Als je hulp aanvaardt past dankbaarheid iets beter nietwaar

 • Jurgen Van Den Bergh

  Natuurlijk zijn die excuses niet gemeend. Wie denkt van wel is hopeloos naïef. Dat is enkel een poging om zijn carriere te redden. Onder vrienden zal zijn mening over vrouwen onveranderd blijven. En dat hij van zichzelf vindt dat hij een rolmodel is. Laat me niet lachen jongen. Je bent gewoon een over het paard getild straatboefje dat eigenlijk thuishoort in een verbeteringsgesticht in plaats van in de hitlijsten.

 • André Van der Poorten

  En gaan die nog een platform geven !!!! Doodzwijgen die vent !!!!!

 • Leo van Houtven

  Die man moet eens eerst naar zich zelf zien wat voor iemand hij is . Voor mijn part zou hij hier in België niet meer mogen optreden . hij kan beter terug naar zijn geboorte land gaan .