Exclusief voor abonnees

‘Iedereen Beroemd’-reporter Wouter Deboot doorkruiste Oceanië op de fiets: “De Vlaamse kilheid maakt me droevig”

Wouter Deboot tijdens zijn reis door Australië en Nieuw-Zeeland.
RV Wouter Deboot tijdens zijn reis door Australië en Nieuw-Zeeland.
Terwijl zijn vriendin te horen kreeg dat ze hun eerste kindje verwacht, zat Wouter Deboot (37) aan de andere kant van de wereld. Letterlijk, want de ‘Iedereen beroemd’-reporter fietste dwars door Oceanië. Intussen is hij weer thuis en telt hij mee af naar de komst van z’n zoon. “Misschien wordt mijn volgende trip wel een fietsreis met mijn kind.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karin Peeters

  Wij zijn onze zoon gaan bezoeken in Nieuw Zeeland die daar enkele jaren woonde en werkte. Wij verbleven daar bij hetzelfde gastgezin dan hij. Die mensen lieten overdag terwijl ze gingen werken hun deur en ramen open staan en 's nachts los. Als we gingen winkelen bleven de ramen van onze zoon zijn wagen gewoon open staan op de parking. Op een terras in de stad bleef de gsm en de portefeuille gewoon op tafel liggen ,ook al ging je naar de wc. Dat was wel even wennen voor een Vlaming.

 • Kate Van den bos

  Kijk elke keer naar uit om zijn avontuur te volgen op maandag. Van mij zou dat veel langer mogen duren. En Wouter als je mij voorbij fiets ik zeg zeker iets terug, doe ik zowiezo al. Probeer iedereen te groeten ook al is het maar met een knikje, geeft me gewoon een goed gevoel.

 • Dirk De Buyst

  Mij ook, maar om dat te vast te stellen moet je echt niet naar de andere kant van de wereld.

 • sus Beysen

  En dat zal er met Vlaanderen boven NIET op verbeteren

 • Jean Pierre Menten

  Altijd maar klagen over Vlaanderen en België. Typisch Belgisch. Het gras is altijd groener op een ander. Als men dan elders woont, stelt men vast dat het toch nog niet slecht in ons landje was. Ik ben er fier op Belg/Vlaming te zijn.