"Hier kijk ik al heel mijn leven naar uit": Koen Crucke mag travestiet spelen in nieuwe musical Stany Crets

Photo News
Volgend jaar brengt Stany Crets de 'La Cage aux Folles' naar Vlaanderen, een musical die draait rond een nachtclub en de travestieten die er optreden. De hoofdrol, tevens een travestiet, is weggelegd voor niemand minder dan Koen Crucke, die nu al uitkijkt naar de rol.

“Ik kan niet snel genoeg een jaar ouder zijn, dan kan ik eindelijk de rol spelen waar ik al heel mijn leven naar uitkijk”, glundert Crucke in Het Nieuwsblad. “Ik ben de gelukkigste mens ter wereld. Toen Stany Crets me belde voor de rol van Zaza, wist ik niet meer waar ik het had. Voor één keer was ik sprakeloos. Dit is zo’n kans die je maar eenmaal in je ­leven krijgt.”

De repetities zijn nog niet voor meteen, maar Crucke begint nu al aan zijn rol te werken. "Het duurt nog ruim een jaar voordat we eraan beginnen. Maar Zaza moet in mijn lijf ­zitten. De cd en de ­partituur heb ik al, dus ik begin nú al aan mijn rol te werken."

Regisseur Stany Crets wil met 'La Cage' niet alleen een topmusical en een toptravestie-show, maar ook een politiek statement brengen. "We leven in tijden waarin onze vrijheid weer beknot kan worden en waarin gay­bashing nog altijd bestaat. De boodschap van 'La Cage' is prachtig: met veel humor, veel drama, veel pluimen en vooral niet te prekerig.”
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Thierry Piette

    Ik heb de musical een paar jaar geleden al eens in Nederland gezien en ik vond hem zo goed, dat ik een tweede keer ben gaan kijken. Ik ben er van overtuigd dat de Vlaamse cast ook een beresterke vertolking gaat neerzetten. Theater is nog iets totaal anders dan een film. Ik kijk er al naar uit dat "MM!" terug in Belgische theaterzalen gaat komen in 2020.

  • Raoul Rouma

    Spelen! Ik dacht dat die al gans zijn leven een travestiet was.

  • Bert Boedts

    een musical ,alléé ,de werklozen helpen elkaar weer , en "la cage aux folles" de humor zo oud als straat ,was toen goed maar nu bwah ,er zal wel volk naar komen ,zoals steeds de ene bv prijst de andere de hemel in ,voor leeg spektakel