“Het is flauwekul”: Carl Huybrechts reageert op beschuldigingen van seksisme

Photo News
Afgelopen weekend haalden enkele ex-collega’s van Carl Huybrechts in het programma ‘Bij Vlaeminck' op Studio Brussel zwaar uit naar de sportcommentator. Sportjournaliste Inge Van Meensel vertelde dat een collega jaren geleden openlijk zijn haat uitte tegen vrouwen in de sportjournalistiek, waarna Stijn Vlaeminck en Karl Vannieuwkerke ex-VRT-sportjournalist Carl Huybrechts bij naam noemden. Tijdens de ochtendshow van JOE belden Sven Ornelis en Anke Buckinx hem op voor een reactie. 

Carl Huybrechts reageerde geagiteerd op de vraag van Sven Ornelis en Anke Buckinx. “Nee, ik heb het fragment nog niet gehoord", en dat wilde hij ook niet doen. Maar hij wist wél waar het over ging. “Ik weet waar het over gaat. Het is bijna twintig jaar geleden”, vertelde hij. “Ik deed een voetbalprogramma en plots hoorde ik een stukje verslag van een wedstrijd, dat was ingelezen met een heel slap stemmetje. En dan heb ik gezegd: dit moet opnieuw, dit moet iemand anders doen want dit is niet goed genoeg. Ik verwacht in voetbalcommentaar een beetje drive, een beetje kracht. Dat zat er niet in. Dat was het... En dat is bij iemand in het verkeerde keelgat geschoten en is blijkbaar blijven zitten. Ik heb absoluut geen problemen, met niemand. Ik vind gewoon: kwaliteit is kwaliteit, of je nu man of vrouw bent, dat maakt niet uit.”

Huybrechts vervolgde: “Ik heb met heel veel vrouwen gewerkt: met Martine Tanghe, met Catherine Van Eylen ... Je mag hen allemaal vragen hoe dat was. Dit is gewoon te gek voor woorden. Het gaat mij gewoon om kwaliteit. Als de kwaliteit er is, maakt het toch niet uit wie of wat je bent.” En hij sloot af: “Nu wordt er van een wellicht terechte opmerking bijna twintig jaar geleden iets helemaal anders gemaakt. En je moet erbij zeggen dat het flauwekul is, hé!”
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  De VRT is niet anders dan gelijk welke andere plaats om te werken. Overal vind je mensen die op hun strepen staan, schijnheiligheid, venijnige achterklap, intriges en ellebogenwerk. Waarom zou het daar anders zijn. En deze die de vuile was buiten hangen vertellen doorgaans een gekleurde eenzijdige versie.

 • Bart Denys

  Dat hij een groot ego heeft, is ontegensprekelijk. Maar hij is al lang weg op VRT. Waarom nu nog modder gooien? Dat iedereen voor zijn eigen deur veegt...

 • DIRK VAN DESSEL

  Waarom dient hij geen eis in op basis van "Laster& Eerroof" om hen eens mores te leren ?

 • piet devlieger

  Een opmerking van zo'n 20 jaar geleden - en waarschijnlijk nog een terechte opmerking - en nu een pak heisa daarover. Wat een bende kleine kinderen zijn dat eigenlijk ? Goed dat de VRT een pak moet besparen, er zitten daar duidelijk veel mensen die niets anders te doen hebben dan zich met prullen bezig te houden op onze kosten.

 • Robert Joncret

  Wat en onzin, dergelijke beschuldigingen 20 jaar na datum. C H heeft gelijk dat hij zich verdedigt. De waarheid heeft haar rechten. "Waar rook is is vuur" is hier grote onzin.